Welke 3 soft skills helpen jou aan een baan?

Niet alleen omdat jij heel technisch bent, een echt rekenwonder bent of alles af weet van marketing, maakt dit jou een geschikte kandidaat voor werkgevers. Naast deze goede skills zullen werkgevers namelijk ook kijken of jij de juiste soft skills in huis hebt. Hierbij wordt er vooral gekeken naar jouw persoonlijke, sociale en intellectuele vaardigheden. Wij hebben voor jou de belangrijkste soft skills opgeschreven. Zo kan jij je het beste voorbereiden!

1. Denk kritisch

Allereerst is het heel erg belangrijk dat jij kritisch kan denken. Uit onderzoek blijkt dat studenten en starters een voorsprong hebben in het vinden van een bijbaan. De studenten leren namelijk de nieuwste theorieën die zijn voortgekomen uit nieuwe onderzoeken. Jij kunt dan bepaalde kennis toepassen die oudere mensen niet bezitten. Bedrijven hopen via deze weg weer nieuwe oplossingen te vinden door middel van de kritische blik van de student. Zo kunnen ze zich onderscheiden.

2. Pas je aan

Iets wat heel erg belangrijk is binnen een bedrijf is het aanpassingsvermogen van de nieuwe werknemer. Deze skill is erg belangrijk, omdat de ontwikkelingen steeds sneller gaan. Het kan zijn dat jij nu ergens goed in bent, maar dat dat over een dag niet meer belangrijk is. daarom is het belangrijk dat jij je goed kunt aanpassen en dat je erg leergierig bent. Hoe beter je dit onder de knie hebt, hoer beter jij jezelf kunt ontwikkelen.

3. Teamwork

In bijna alle organisaties wordt er vaak in teams gewerkt en is dit dus een belangrijk onderdeel. Je moet in verschillende projecten samenwerken met jouw collega’s en het is essentieel dat dit goed verloopt. Je moet in dit soort situaties goed communiceren, samen besluiten nemen en elkaar ondersteunen als dat nodig is. Alleen dan kan er het beste resultaat behaald worden.

Lees tip:  Ben ik verplicht om een advocaat in te schakelen?

Ben jij opzoek naar een leuke baan? Neem dan snel een kijkje op StudentenVacature.nl en schrijf je gratis in!Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *