teamcoaching

Ontdek de voordelen van teamcoaching

We trappen wellicht een open deur in wanneer we stellen dat er tegenwoordig verschillende vormen van coaching bestaan. Eén van de mogelijkheden die er bestaan is zogenaamde teamcoaching. Het spreekt voor zich dat het binnen een onderneming niet alleen interessant kan zijn om zelfstandig te kunnen werken. Sterker nog, afhankelijk van het soort beroep dat je hebt is het wellicht vooral van belang om een echte teamplayer te zijn. Ondanks het belang dat hieraan verbonden is kan er vaak worden vastgesteld dat het op dit vlak toch niet helemaal goed gaat binnen een onderneming. Indien ook jij het gevoel hebt dat jouw teams niet optimaal met elkaar samenwerken zal je kunnen vaststellen dat het organiseren van een teamcoaching op dit vlak heel wat kan verbeteren.

Wat is teamcoaching precies?

Heel wat mensen beschikken over uitstekende vaardigheden om zelfstandig te kunnen werken. Samenwerken met anderen wil in de praktijk nog wel eens een uitdaging vormen. Dat hoeft op zich geen groot probleem te zijn, want dit is absoluut iets waar je aan kan werken. Door middel van teamcoaching is het dan ook mogelijk om een groot aantal pijnpunten die in teamverband ervaren kunnen worden aan te pakken. Dit bovendien ook op een manier die door iedereen als toegankelijk en constructief kan worden ervaren. Stel jij dus met andere woorden op een bepaald ogenblik vast dat er sprake zijn van bepaalde problemen in teamverband? Dan zal je meteen tot de conclusie komen dat het zeer de moeite waard kan zijn om een beroep te doen op teamcoaching.

Lees tip:  Werken met Power BI!

Op welke voordelen kan je rekenen bij teamcoaching?

In de praktijk wordt er door steeds meer bedrijven een beroep gedaan op een coach voor het organiseren van een teamtraining. Het inschakelen van een coach zorgt er in ieder geval meteen voor dat je kan rekenen op twee belangrijke basisvoordelen. Het gaat hierbij om de volgende:

  1. Het wordt meteen duidelijk waar de problemen zich exact bevinden;
  2. Er kan op een productieve manier worden gewerkt aan het oplossen van de problemen;

Bovenstaande is reeds voor heel wat eigenaars van bedrijven en voor verantwoordelijken interessant om te weten. Er is echter meer. Naarmate de teamcoaching vordert zal je namelijk kunnen vaststellen dat er nog heel wat andere voordelen aan het daglicht zullen komen. Het spreekt voor zich  dat we je ook deze extra voordelen absoluut niet willen onthouden.

  1. Er is sprake van een aanzienlijk betere communicatie tussen de teamleden;
  2. De motivatie op vlak van betrokkenheid bij het werk zal aanzienlijk verbeteren;
  3. Er zal sprake zijn van een betere samenwerking;
  4. Er kan een sterke visie worden ontwikkeld waarbij alle neuzen dezelfde kant opstaan;
  5. Het ziekteverzuim zal aanzienlijk teruggedrongen kunnen worden;

Ook dit laatste voordeel is er één die natuurlijk bij veel mensen als muziek in de oren zal klinken. Ziekteverzuim is immers in de praktijk nog altijd een vrij aanzienlijk probleem. Wanneer mensen met plezier komen werken zal je echter kunnen vaststellen dat dit probleem als sneeuw voor de zon zal komen te verdwijnen. Teamcoaching biedt dus ook op dit vlak zeker vele voordelen!

Lees tip:  Effectief leiderschap training: goed leiding geven


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *