Hoe is een autorijles traject opgebouwd?

Autorijden, iedereen leert het op een gegeven moment wel. Het is een project maar niet iedereen weet er veel van. Ik heb dit traject gebaseerd op een autorijschool uit Waddinxveen. Motorrijles Waddinxveen kan ook maar daar ga ik het een andere keer over hebben. Deze rijschool uit Waddinxveen heb ik zelf gelest en daarom heb ik ook dit artikel daarop gebaseerd

De eerste les

Elke eerste les is spannend voor elke leerling. Dit is vaak een proefles, om het rijden te leren kennen en natuurlijk te bekijken of u een klik heeft met de rijinstructeur. Het is vaak alleen het sturen wat er in die les aanbod komt om feeling te krijgen met de auto en natuurlijk je eerste meters te maken in een echte auto! Als u dan beslist om in zee te gaan met deze rijschool kan het traject echt gaan beginnen!

De volgende stap!

De stap die dan genomen gaat worden is het beginnen met lessen. Daarnaast een traject wat gelijkloopt aan het rij traject is het leren voor het theorie-examen. Bij het lessen ga je leren om zelfstandig te leren rijden. Leren kijken naar de omgeving en natuurlijk om tegelijk te schakelen, sturen, richting aangeven en alles wat te maken heeft met rijden!

Theorie-examen

Voordat u als leerling kan gaan afrijden moet u verplicht een theorie-examen afleggen. Hierin krijgt u vragen of rijden, gevaarherkenning, borden en nog veel meer wat ermee te maken heeft. Het zijn redelijk veel vragen en u zal een groot gedeelte daar goed van moeten hebben voordat u door mag gaan naar het praktijkexamen.

Lees tip:  Wat zijn CFD’s en hoe werken ze precies? - snelcursus

Tussentijdse toets

Dit is niet verplicht maar wordt vaak wel gedaan. Als u deze toets doet hoeft u bij het praktijkexamen niet meer in te parkeren, een draaiopdracht te doen en kunt u daarom met een gerust hart gewoon lekker rijden.

Rijexamen

Dit is voor de meeste mensen een heel spannend proces, dit komt omdat ze vaak het per se in een keer willen halen en dan omdat ze zenuwachtig zijn fouten maken die ze anders niet zouden maken. Van tevoren krijg je een klein intro gesprekje, dan ga je ongeveer een half uur rijden met de instructeur in jouw lesauto en daarna krijg je nog een klein gesprekje waarin wordt aangegeven of je wel of niet geslaagd bent en wat er dan fout ging of juist erg goed.

Examen gehaald?

Als het examen in afgerond mag je naar het gemeentehuis bij u in het dorp/stad en daar kunt u dan tegen betaling een rijbewijs aanvragen. Hier moet u een goede pasfoto voor hebben, beetje hetzelfde als bij het aanvragen van een ID of een paspoort.
Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *