Waarop letten als je internationale SEA campagnes hebt lopen

Het promoten van producten en diensten is belangrijk voor het verbeteren van de naamsbekendheid van jouw bedrijf. Zowel in het binnenland als buitenland kan een goede SEA campagne hierbij helpen. Echter zijn er verschillende zaken waar je rekening mee moet houden als je internationale SEA campagnes hebt lopen om ervoor te zorgen dat je de juiste eindresultaten behaalt. Maar wat zijn dan de belangrijkste zaken om op te letten? Je leest het in onderstaande informatie. 

Verschillende woorden voor hetzelfde product

Als je internationale SEA campagnes hebt lopen, is het goed om te weten dat iedere taal zijn eigen woorden en betekenissen heeft. Zo zijn er bepaalde woorden voor producten of diensten te vinden, waar jij van op de hoogte moet zijn. Het letterlijk vertalen van de campagne kan daarom wel eens tot problemen leiden en tegenvallende resultaten hebben. Laat alle Google advertenties vertalen door een professional om te voorkomen dat je jouw geld in de verkeerde marketing stopt en daarbij ook veel verwarring geeft aan potentiële klanten. 

Een apart account voor ieder land 

Een gedegen zoekwoordenonderzoek is een vereiste voor de internationale SEA campagnes. Je hebt hierbij ook voor ieder land of iedere taal een eigen SEA account nodig. Zo voorkom je dat je de zaken door elkaar haalt en uiteindelijk alsnog geen resultaten boekt. Je kunt hierdoor in ieder land de juiste campagnes opzetten en direct monitoren of het goed verloopt. Eventuele aanpassingen zijn hierdoor snel gemaakt en je ziet ook waar je je het beste op kunt richten in de toekomst. 

Lees tip:  Er rusten belangrijke taken op een interim CFO

De valuta en betaalmethoden van een land 

Als laatste moet je bij internationale SEA campagnes rekening houden met de valuta en tijdzone van dat land. Wanneer je jouw producten en diensten aanbiedt in Euro’s terwijl er in dat land Dollars gehanteerd worden, zullen klanten niet snel geneigd zijn om de producten te kopen. Biedt daarbij ook de betaalopties aan die lokaal populair zijn. Zo geef je jouw klanten de gemakken die ze nodig hebben om de producten aan te schaffen en heb je altijd een streepje voor op jouw concurrentie. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *