photoshop cursus volgen

Basisprincipes voor zoekmachine optimalisatie: De juiste domeinnaam kiezen

De beste manier om uw zoekmachine op de ranglijst te krijgen is door een domeinnaam te kiezen die relevant is voor de zoekterm waar u achteraan gaat. Hiermee bedoel ik eenvoudigweg welk woord of welke zin wilt u dat mensen in hun zoekmachinebrowser typen om uw website te vinden?

Bijvoorbeeld bij gewichtsverlies wilt u dat mensen uw website vinden met behulp van de woorden “gewichtsverlies” of “gewichtsverlies”. Om een goede ranking te krijgen in Google of een andere zoekmachine met die exacte zin, moet u kijken naar wat uw prospect redelijkerwijs denkt als ze op zoek zijn naar een website die met uw niche te maken heeft. Naar welke sleutelwoorden gaan ze zoeken?

U kunt dit ontdekken door gebruik te maken van een van de handige Market Samurai keyword tools. Met behulp van deze tools kunt u meer gedetailleerde informatie vinden over alle subcategorieën van uw type bedrijf. Als u achter een specifieke niche aangaat, bijvoorbeeld gewichtsverlies, dan wilt u kijken naar alle trefwoordzinnen die beschikbaar zijn voor die exacte niche.

Welke zoektermen wilt u vinden?

Als u gebruik maakt van Market Samurai, vindt u de trefwoordzin onder het Keyword menu. Als u deze niet heeft, kunt u de Google keyword tool gebruiken. Beide tools zijn prima te gebruiken. In feite gebruik ik een combinatie van beide SEO tools bij het doen van mijn zoekopdrachten. Zorg er wel voor dat u eerst beslist welke tool u wilt gebruiken.

In ieder geval kunt u kijken welke zoekwoorden een prospect in zijn browser zou kunnen typen voordat u hem benadert voor een linkruil. Dit kan u een idee geven van wat uw prospect zoekt. Als u ontdekt dat er veel sleutelzinnen met betrekking tot uw niche worden gezocht, maar nauwelijks een van de pagina’s op uw site die zin in de title-tag of description-tag heeft, wilt u misschien een andere website vinden. Dit is vooral belangrijk als u “op maat gemaakte schoenen” verkoopt, omdat u waarschijnlijk uw website zou willen openen met zinnen als “schoenen voor mannen”.

Lees tip:  Een goede website is ook voor een dermatoloog erg voordelig

U moet precies aangeven waar hij naar op zoek is. Hier zult u uw zoekwoorden vaker en prominenter in de tekst van uw pagina’s willen opnemen om zo beter gevonden te worden.

Waarom zoekmachineoptimalisatie echt werkt

Om er zeker van te zijn dat dehtml pagina(‘s) die hij of zij bezoekt relevant is voor de zoekterm, dient u de entailrow CSS stylesheets te gebruiken.

Het belangrijkste feit van zoekmachine optimalisatie is dat er geen wondermiddel of eenvoudige manier is om een website naar de top van de resultatenpagina’s te krijgen. Er zijn geen snelkoppelingen. Alles kost tijd.

In ieder geval, als u hard werkt, kunt u uzelf een betere kans geven om uiteindelijk iedereen te verslaan en hoger te worden gerangschikt dan zij.

Na een aantal jaren online te hebben gewerkt, besefte ik dat het niet werkte om mensen te geven wat ze wilden. De verwachting was dat ik op een dag zou kunnen beginnen met het rangschikken van een zoekterm. Vandaag heb ik geleerd dat het ook niet werkt om mensen te geven wat ze willen. Maar ze geven wat ze nodig hebben wel. En dat is waarom u hard moet werken en een tijdje moet wachten op resultaten, in plaats van de snelle en makkelijke weg te nemen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *