Yellow belt lean: wat is het?

Ben jij een ondernemer en heb jij veel werknemers in dienst? Dan krijg je te maken met verschillende werkprocessen en dit kan soms heel erg lastig zijn. Ieder proces is anders en hierbij kan het handig zijn om de lean methode toe te passen. Met deze methode is het namelijk mogelijk om processen wat slanker te maken. Met slanker maken bedoelen we natuurlijk efficiëntie en dit kan op verschillende manieren. Met de lean methode doe je dit door verspillingen van tijd in het werkproces te verwijderen. Je verwijdert alleen verspillingen die geen waarde geven aan het product of aan de klant. Een yellow belt lean training kan hierbij goed helpen.

Een persoon die processen kan verbeteren binnen een onderneming noem je een belt. Hiermee bedoelen we natuurlijk niet judo, maar de ervaring van de persoon wordt aangegeven met de kleur van de belt. Yellow belt mensen hebben heel veel ervaring en weten precies hoe ze yellow belt lean moeten uitvoeren. Het inschakelen of hebben van een yellow belt binnen een onderneming kan heel erg handig zijn en verschillende voordelen met zich meebrengen. Wil jij weten welke voordelen het met zich mee kan brengen? In dit artikel gaan we hier uitgebreid op in, zodat je er alles over te weten komt.

Voordelen yellow belt lean

Het is een groot voordeel om een yellow belt lean binnen jouw organisatie te hebben. De yellow belt kan er namelijk voor zorgen dat processen een stuk smaller worden in een onderneming. Dit betekent dat er minder tijd verspilt hoeft te worden en dat brengt voordelen met zich mee. Als ondernemer kun je namelijk meer tijd vrijmaken voor andere belangrijke zaken en dat is erg fijn. Ook de werknemers kunnen meerdere processen uitvoeren en dit kan betekenen dat ze productiever worden. Daarnaast zorgt de yellow belt lean methode ervoor dat jouw onderneming kan groeien, ideaal toch?

Lees tip:  Cursussen en trainingen voor werknemers

De training

Yellow belt lean training is perfect als je beter wilt worden in het verbeteren van bedrijfsprocessen. Je leer de structuur te kennen achter de lean methode en dit kan soms heel erg handig zijn. Je hebt de vaardigheden nodig om medewerkers en verschillende afdelingen te mobiliseren. Je moet ook kunnen optreden als een betrouwbare adviseur en dit is het allerbelangrijkste. Maar waar moet je nu precies de training volgen? Je kunt er hieronder veel meer over lezen.

Yellow belt lean training

Je kunt een yellow belt lean training eenvoudig volgen op het internet, maar dit kan niet bij iedere aanbieder. Het is van belang om te kijken naar de verschillende aanbieders en deze met elkaar te vergelijken. Kijk op de website van de aanbieder en controleer of het mogelijk is om de training online te volgen. Vaak zijn er meerdere plekken vrij, maar dit is niet altijd het geval. De kosten worden ook vaak aangegeven, maar met een STAP budget is dit een stuk minder. Je kunt dit STAP budget eenvoudig aanvragen bij het UWV, zodat de training een stuk goedkoper wordt, ideaal toch? Heb je al wat ervaring? Dan is black belt lean wat voor jou. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *