Hier vind je de beste tips voor je portemonnee

Op een website als themodernmagazines vind je allerlei tips om geld te besparen. Denk bijvoorbeeld aan een bericht over hoe je energie zuinig leeft door je was ergens anders te doen, of hoe je minder water verbruikt. Het lezen van deze berichten geven je inspiratie om dagelijkse dingen, zoals het doen van je was of het vullen van je tank, anders te doen. Deze kleine veranderingen zorgen ervoor dat je geld bespaard en dit uit kan geven aan andere dingen. Weet je niet waar je dat geld aan uitgeeft? Ook daar geven deze websites je een antwoord op! 

Doe inspiratie op voor vakanties 

Wanneer je extra geld overhoudt en dit niet wil sparen, geven deze websites je genoeg inspiratie voor je volgende vakantiebestemming. Waar huur je het gemakkelijkst een busje om in rond te toeren? Waar vind je de perfecte caravan voor je vakantieplannen? Op dit soort vragen vind je een antwoord. Investeer je liever in je woning? Ook daar vind je voldoende inspiratie voor. Denk aan een artikel over de nieuwste woontrends of manieren om je woning karakteristiek in te richten. Waar je je geld ook aan uitgeeft, de website voorziet je van inspiratie en informatie.

Handige bespaartips voor je water- en stroomverbruik

Doe je was in een tankstation wasmachine en je bespaard energie en water. De gemiddelde wasbeurt bij een tankstation is € 4, maar dan was je wel 4 kg aan was. Dit is meer dan de meeste mensen thuis in de wasmachine proppen, dus uiteindelijk bespaar je op stroom en water. In tijden waar energie duurder wordt, is het gebruiken van een wasmachine in een tankstation een duurzame oplossing. Je wast meer was in een keer, wat minder water en stroom kost. Daarnaast betaal je een vaste prijs, waardoor je precies weet wat je maandelijks betaald voor het doen van je was.

Lees tip:  Ondernemingsplan schrijven met Business Model Canvas

Krijg grip op je brandstofkosten

Een andere grote kostenpost is brandstof. De brandstofprijzen veranderen per dag, waardoor het lastig is om je maandelijkse kosten aan brandstof te berekenen. Bereken je benzine prijs met een handige rekentool om deze kosten in kaart te brengen. Allereerst moet je weten wat je auto verbruikt. Dit geeft hij aan als 1 liter benzine op zoveel kilometer. Dit verschilt per auto en is makkelijk terug te vinden in de handleiding of op internet. Zoek vervolgens op hoe groot je tank is. Hoeveel liter benzine gaat er in een tank? Doe dit maal de literprijs en je weet hoeveel een volle tank kost. Bereken tot slot hoeveel kilometer je rijd op een tank door dit te delen door het aantal kilometers. Zo weet je hoeveel geld je per maand betaald aan benzine. 

Sta open voor nieuwe kennis

Door open te staan voor handige weetjes en adviezen, zul je merken dat je leven steeds makkelijker wordt. Handige bespaartips of het inrichten van je woning. Deze tips bedenk je niet snel zelf, maar zijn wel handig om te weten. Door je kennis te vergroten weet je zeker dat je goed zorgt voor jezelf en je portemonnee.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *