Een cursus over slechthorend of zelfs doof zijn

Wanneer ben je doof of slechthorend? Leer hoe het leven van iemand die doof is of slechthorend er uitziet. Herken gehoorverlies bij kinderen. Om dit allemaal te leren bestaan er cursussen over slechthorenden en dove mensen. Wil je daar meer over weten? Lees hieronder meer informatie.

Gebaren cursussen

Wist je dat gebarentaal geen universele taal is? Dit verschilt per regio. Onze Nederlandse Gebarentaal (NGT) heeft een eigen grammatica en woordenlijst. Je kunt Nederlandse gebarentaal leren door een cursus te volgen. Daar leer je de basis van alledaagse gebaren kennen. Er bestaan natuurlijk gehoorapparaten waardoor gebarentaal niet altijd nodig is. Toch is het fijn om in gebarentaal met iemand die doof of slechthorend is te kunnen praten. Leer naast de gebarentaal de mogelijkheden van een gehoorapparaat. Tegenwoordig zijn deze erg verfijnd.

Omgaan met gehoorapparaten

Aan een gehoorapparaat moet men eerst aan wennen. Het apparaat voelt wat vreemd aan in het begin. Geluiden die eerder niet gehoord werden klinken ineens erg luid. Geluiden kun je bij enkele apparaten filteren. Welke apparaten zijn er allemaal? Hoe maak je het apparaat schoon? Hier leer je tijdens een cursus over slechthorenden en doven meer over. Leer het verschil tussen doof en slechthorend tijdens deze cursussen.

Wat heeft een doof kind of slechthorende nodig in de klas?

Slechthorend- of zelfs doofheid is echt niet per se iets voor senioren. Kinderen kunnen er helaas ook mee te maken hebben of krijgen. Er bestaat gelukkig speciaal onderwijs voor slechthorende en dove kinderen. Wanneer een kind naar een reguliere school gaat is het verstandig iemand mee te laten lopen die gebarentaal kan en die de schoolkinderen en leraren (leraressen) steunt samen met het slechthorende kind of een doof kind het schooljaar door te komen. Voor een juiste communicatie is dat prettig. Slechthorende en dove kinderen krijgen een leerarrangement aangeboden van licht, medium of intensief. Leraren of leraressen kunnen cursussen volgen over doofheid en slechthorendheid bij kinderen ter ondersteuning.

Lees tip:  Vragen die een startende ondernemer heeftGeef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *