Meerdere vormen van permanente educatie

Permanente educatie is belangrijk om meer expertise te vergaren om jezelf zo te blijven door ontwikkelen. Door meer kennis te krijgen in meerdere aspecten binnen je vakgebied kan je ook meer betekenen voor je baas en/of voor je klanten. Permanente educatie is mogelijk via verschillende manieren of vormen, wij gaan er een aantal behandelen. 

Individueel kan je al veel doen en bereiken

Je kunt veel tijd en geld besparen als je goed kijkt naar de inhoud van relevante cursussen en workshops. Vaak is het deelnemen hiervan relatief duur, zeker als het gaat over het overbrengen van basiskennis over een bepaald onderwerp, zonde van je geld dus. 

E-books en podcasts worden steeds populairder

Nederland wordt steeds digitaler, dit geld ook voor het gebruik van e-books. Sinds het begin van deze eeuw worden e-books al veel gebruikt in het buitenland, voor veel verschillende doeleinden. Tegenwoordig geldt dat ook al jaren voor Nederland, er zijn al veel e-books gratis te downloaden over allerlei onderwerpen. Het beluister van audiolessen of relevante podcasts is ook een goede optie. Deze kun je in principe overal rustig beluisteren, bijvoorbeeld ‘s avonds, of tijdens het autorijden of wandelen. Veel buitenlandse universiteiten maken regelmatig podcasts over allerlei onderwerpen, veel hiervan zijn gratis te downloaden. 

Webinars

Een webinar kan worden omgeschreven als een lezing, workshop, presentatie of een andere vorm van kennisoverdracht die via het internet plaatsvindt. In Nederland vinden er steeds meer webinars plaats, zowel gratis als betaald. De gratis webinars geven altijd veel informatie weg, echter is het wel vaak basiskennis die wordt gedeeld, voor veel mensen is dit vaak niet relevant. Betaalde webinars bevatten meestal kwalitatief betere informatie, echter worden deze nog niet heel veel in Nederland gehouden. de VS is de ruime voorloper als het gaat om betaalde webinars, vaak kan je er ook heel veel van leren. Een webinar doe je vaak met honderden of duizenden mensen tegelijkertijd, om die reden zijn de kosten van relatief laag. Vanwege het tijdsverschil met de VS moet je er wel vaak vroeg voor opstaan of laat voor op blijven, maar deze webinars zijn vaak zeker de moeite waard. 

Lees tip:  Laat je inspireren door leuke woonstijlen en opties voor je interieur

PE-trainingen en workshops

Je hebt ook trainingen, cursussen en workshops die gehouden worden door erkende onderwijsinstellingen. Er zijn trainingen die je zelf kunt doen als je behoefte hebt om meer kennis op te doen. Er zijn echter ook bepaalde beroepen, waaronder bepaalde accountants, die verplicht PE-trainingenmoeten volgen. Het is belangrijk om er goed op te letten dat de onderwijsinstelling erkend is en over een CEDEO certificaat beschikken.
Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *