Een BHV-cursus volgen

Als je werkt binnen een bedrijf moet het met de veiligheid goed zitten. Is het op de werkvloer veilig en kunnen de werknemers in alle rust en veiligheid hun werk doen? Ik vind dat de veiligheid binnen bedrijven hoog aangeschreven moet staan. Iedereen moet veilig en met plezier kunnen werken. Het is raadzaam en verplicht dat er binnen het bedrijf BHV’ers zijn die in een noodsituatie kunnen ingrijpen. Het is bijvoorbeeld handig als er een brand uitbreekt dat iemand in staat is om dat goed te regelen. Als mensen onwel dreigen te worden binnen het bedrijf kan de BHV’er ingrijpen. Voor het verlenen van de juiste diensten en handelingen is het raadzaam om een BHV-cursus te volgen. Het maakt je als persoon bevoegd om in bepaalde situaties te handelen en de leiding te nemen. Een training maakt het ook mogelijk dat je minder snel in paniek raakt in een noodsituatie. Je kan snel handelen en noodsituatie de halt toeroepen. Het is tegenwoordig verplicht dat een bedrijf een aantal BHV geschoolde mensen in dienst heeft. Is dit niet aan de orde kan het bedrijf een boete krijgen.

Wat leer je tijdens de lessen BHV?
Zoals ik net vermeldden is het van belang dat ieder bedrijf bedrijfshulpverleners in dienst heeft. Voel je als medewerker de roeping om een training te volgen staat er in deze alinea wat er zoal te leren is met het trainen van je vaardigheden als BHV’er. Ben je van jezelf een persoon die niet rustig kan blijven tijdens nood is het niet raadzaam om zo’n training te doen. Het is van belang dat je tijdens nood snel kunt reageren. Een training moet jaarlijks herhaald worden. Je kunt de training online doen, maar het is ook mogelijk om trainingen te doen bij je bedrijf of op de werkvloer. Dan kun je als werknemer situaties oefenen die in het bedrijf een gevaar kunnen vormen.

Wat komt er aan bod tijdens de training?
Denk bijvoorbeeld van het uitvoeren van spoedeisende hulp en niet spoedeisende hulp. Het kan bijvoorbeeld gaan over wondverzorging als iemand een wond op loopt tijdens het timmeren, maar het kan ook gaan over ernstige zaken waarbij een ambulance nodig is. Het leren reanimeren en het werken met een AED valt ook onder de training. Wat bijvoorbeeld als iemand een hartstilstand krijgt op de werkvloer? Hoe ga je hier mee om en hoe kun je dan het beste handelen in die situatie. Het gebruiken van verbandmiddelen, is ook belangrijk in de training. Als iemand flauwvalt of stikt worden de handelingen van het zorgen aangeleerd zodat er snel gehandeld kan worden. De laatste stap die ze in de cursus behandelen is brand en communicatie. Hoe wordt er over de veiligheid gesproken en werkt iedereen in een prettige en veilige sfeer. Bij een brand of een noodgeval zijn de BHV’ers het aanspreekpunt binnen je bedrijf. Na deze uitleg hebben jullie wel een beeld van wat cursus precies is. Ik hoop dat jullie de taken als een BHV’er op jullie willen nemen binnen het bedrijf.

Lees tip:  Dit is hoe is virtual reality ingezet kan worden in het onderwijs

Bron: https://www.faf-training.nl/Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *