meeting

Cursus van de week: Excel!

Excel is een spreadsheet- en data-analysesoftware. Het staat bekend om zijn gebruiksvriendelijke interface en zijn vermogen om soepel te integreren met andere Microsoft Office-producten zoals Word, PowerPoint en Outlook. Excel wordt vaak als lastig beschouwd. Daarom kiezen er veel mensen voor een goede excel training waarin zij alles kunnen leren. Hieronder beschrijven wij een aantal belangrijke zaken van Excel die een cursus vaak aangeeft.

Functies Excel

In MS Excel zijn er veel functies, maar sommige zijn bekender dan andere.

We bespreken de belangrijkste die in verschillende situaties kunnen worden gebruikt:

De functie SOM berekent de totale som van alle getallen in een kolom of bereik van gespecificeerde cellen De functie GEMIDDELDE berekent de gemiddelde waarde uit kolom of bereik opgegeven De functie MAX zoekt uit welk getal uit een kolom of bereik het grootst of het kleinst is De functie MIN vindt bepalen welk getal uit een kolom of bereik het kleinst is De functie RONDE rondt af op hele getallen naar boven op één decimaal. Ook tabellen maken is mogelijk in tabel.

Hoe maak je een tabel in Excel?

Selecteer eerst de cel waarin u uw tabel wilt plaatsen. Ga vervolgens naar het lint en zoek het tabblad “Invoegen”. Zoek naar de groep “Tafels” en zoek de knop “Tabel”. Klik erop en er verschijnt een venster met een paar opties voor welk type tafel je wilt. Selecteer of u een 2D- of 3D-tabel wilt – 2D-tabellen zijn gemakkelijker te maken en er gegevens aan toe te voegen (we raden u daarom aan deze te gebruiken). Na het selecteren van het type tafel dat u wilt, klikt u op “OK” of “Annuleren”. Er verschijnt automatisch een nieuw venster met een leeg raster. Vul uw titels in voor elke kolom in de eerste rij en druk op enter wanneer het allemaal goed staat.

Lees tip:  Een vakantie naar Hikkaduwa?

Waar cursus volgen?

Natuurlijk bestaat uit nog veel meer dan het bovenstaande. Daarom zijn die cursussen/trainingen zo populair tegenwoordig. Bij Westhaghe is het volgen van een training gemakkelijk en goed te volgen. Daarnaast nemen zij alle administratie uit handen en zorgen ze ervoor dat alles zo goed mogelijk verloopt. Kijk eens op de website: westhaghe.com

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *