Hondentraining kan nu ook online


Krijg jij binnenkort een pup in huis?
Dan hoef je niet per se op zoek naar een hondenschool die groepslessen geeft. Tegenwoordig kun je namelijk ook gewoon een online puppycursus volgen. Bij de meeste cursussen krijg je toegang tot een online leeromgeving waar met behulp van tekst en filmpjes wordt uitgelegd wat de bedoeling is.

Net zoals bij groepslessen heb je natuurlijk ook bij online cursussen verschil in kwaliteit. Een goede puppycursus begint bij het begin en legt je niet alleen uit hoe je pup leert zitten maar vertelt ook wat er verder komt kijken bij het opvoeden van een puppy. Je wilt bijvoorbeeld ook leren hoe je een pup zindelijk maakt, hoe je hem alleen leert zijn en hoe je probleemgedrag voorkomt en hoe je een pup socialiseert. Socialisatie is nog belangrijker dan gehoorzaamheid. Socialisatie betekent dat je pup de wereld om hem heen leert vertrouwen.


Nu zijn er mensen die denken dat je naar een groepsles moet om je pup te socialiseren. Die mensen zijn van mening dat je anders een angstige pup krijgt. Maar socialiseren is niet meer dan het opdoen van goede ervaringen. En buiten een groepsles zijn ook veel mensen en honden te vinden. Het is dus belangrijk dat een online puppycursus je uitlegt hoe je ervaringen voor je pup prettig kunt maken. Dan kan je zelf deze ervaringen opzoeken en daarbij het tempo van je pup volgen in plaats van het tempo van de gemiddelde hond in de groep.


Iets anders om op te letten is of je vragen kan stellen. Soms is het mogelijk een trainer te mailen en dat heeft natuurlijk meerwaarde. Want een goede puppycursus geeft je voldoende basiskennis, maar kan nooit iedere uitzondering behandelen. Ze kunnen je wel laten inzien dat je met een uitzondering te maken hebt zodat je na kunt vragen hoe je daarop moet reageren. En het is dus wel fijn als je op zo’n moment een mailtje kunt sturen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *