Werken met Excel: een cursus helpt je op weg!

Wat is Excel en hoe werkt het?

Excel is een spreadsheetprogramma dat berekeningen, grafieken, grafieken en lijsten maakt. Het is een van de meest populaire en krachtige toepassingen voor zakelijk en persoonlijk gebruik.

Met Excel kunt u met gegevens werken in elk gewenst formaat. U kunt gegevens in rijen en kolommen invoeren, net als in een spreadsheet, of formules gebruiken om automatische berekeningen te maken. U kunt ook grafieken en grafieken maken om de gegevens snel te visualiseren.

Excel-hulpmiddelen voor gegevensvisualisatie en projecties

Met behulp van een datavisualisatie- en projectietool is het mogelijk om veel data overzichtelijk en beknopt weer te geven.

Het belang van goede grafieken wordt vaak onderschat door bedrijfseigenaren, maar deze beelden kunnen het verschil maken als het gaat om het nemen van beslissingen over het bedrijf.

Een van de meest populaire tools voor dit doel is Excel, dat veel functies heeft die datavisualisatie voor elke gebruiker veel gemakkelijker maken. Er zijn bijvoorbeeld al kant-en-klare sjablonen die met slechts een paar klikken kunnen worden gebruikt. Een andere handige functie is dat grafieken automatisch worden bijgewerkt wanneer nieuwe gegevens in een spreadsheet worden ingevoerd – u hoeft zich dus geen zorgen te maken over het handmatig bijwerken ervan telkens wanneer nieuwe informatie beschikbaar komt.

Wat is er nieuw in Excel?

☑️Nieuwe functies: SUMIFS, COUNTIFS, AVERAGEIFS, MINIFS, MAXIFS

☑️PivotTable-slicers: hiermee kunt u uw draaitabel filteren op basis van een specifieke kolom of rij erin

☑️PivotChart-slicers: hiermee kunt u uw draaigrafiek filteren op basis van een specifieke kolom of rij erin

☑️Excel Online-integratie met Microsoft 365-apps. U kunt grafieken nu met één klik automatisch bijwerken vanuit Excel Online naar Power BI-rapporten

Lees tip:  Zo bereid je je toets het beste voor

☑️Formule Builder

Cursus Excel volgen?

Om beter met Excel om te kunnen gaan kan een cursus volgen de oplossing zijn! Hierin leer je werken met verschillende functies, maak je jezelf wegwijs en ga je aan de slag met onder andere de nieuwe functies die hierboven zijn genoemd. Bekijk de mogelijkheden op Trainingsvisie!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *