Cursus Studiekeuzeadvies Utrecht


Het kiezen van een studie is één van de belangrijkste stappen in je leven. Het zal immers voor een groot deel je toekomst bepalen. Je hoort wel eens dat mensen op hun 45e een carrièreswitch maken maar voor de meeste mensen geldt dit niet. Zij leren een vak en zijn hun gehele arbeidzame leven toch wel in dezelfde branche werkzaam. Een bakker die ineens in de IT gaat werken of een arts die besluit om een hotel te gaan runnen, het zal ongetwijfeld voorkomen, maar dit zijn uitzonderingen. Met andere woorden het is belangrijk om bij het verlaten van de middelbare school een goede keuze te maken voor je vervolgopleiding. Studieadvies in Utrecht kan je daarbij helpen. Soms is het best lastig om te bepalen wat je nu echt leuk vindt, misschien zijn er opleidingen waar je totaal niet aan hebt gedacht.

Laat je verrassen met een studiekeuzeadvies
Als je besluit om studiekeuzeadvies in Utrecht in te winnen, dan kan het zomaar gebeuren dat er verborgen talenten bij je naar boven komen. Andersom kan natuurlijk ook. Als je een studie voor ogen hebt waarvoor je geen talent hebt dan is het echt beter om een andere keuze te maken. Als je vader tandarts is, dan wil dat niet perse zeggen dat jij ook tandarts moet worden. En als je ouders geen hoge opleiding hebben genoten dan hebben ze wellicht hoge verwachtingen van hun kinderen. Maar als jij beter op je plaats bent als bouwvakker of tuinman, dan kun je echt beter geen bedrijfskunde gaan studeren. De kans dat deze studie te hoog gegrepen is, is groot. En er is niets pijnlijker dan dat je “afbrandt” bij het doen van een opleiding.

Lees tip:  Ontdek de voordelen van teamcoaching

Laat je adviseren als je twijfelt over je vervolgopleiding
Als je geen idee hebt wat voor vervolgopleiding je moet gaan doen of als je twijfelt tussen twee totaal verschillende studies dan is het aan te raden om studieadvies in te winnen. Een deskundige kan je helpen om alsnog de juiste keuze te maken. Daarbij wordt gekeken naar alle aspecten. Zowel je interesses als je competenties worden meegenomen in het advies. Maar er wordt onder andere ook gekeken of een opleiding genoeg kansen op een baan biedt als je deze hebt afgerond. Want je hebt er niets aan om een studie te gaan doen die veel tijd en geld heeft gekost en uiteindelijk tot de conclusie te komen dat er geen enkele werkgever op je zit te wachten. Sommige studies zijn dan misschien wel leuk om te doen, maar als er geen brood mee valt te verdienen is het misschien toch niet zo’n goed idee.

Recht op je doel af met een goed studieadvies
Als je na je middelbare school de juiste vervolgstudie gaat doen dan is de kans g root dat je deze studie zonder problemen doorloopt. Nadat je je diploma of bul hebt gehaald kun je op zoek naar een leuke baan die aansluit bij je opleiding. Soms kun je terecht bij een bedrijf waar je stage hebt gelopen en waar ze je dus al kennen. Maar ook via het internet zijn er veel mogelijkheden om een leuke baan te vinden. In Nederland is er soms een tekort aan bepaald personeel, zoals in de techniek. Ook dit is een overweging die je kunt meenemen bij het kiezen van je studie. Dit maakt de kans dat je een baan vindt meteen een stuk groter.

Lees tip:  Cursus sieraden styling 101

Bron: http://pad-vinder.nl/locaties/utrecht/
Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *