Cursus Social media. Hoe grijp je de aandacht?

Iedereen heeft tegenwoordig wel een social media account op Twitter, Facebook of Pinterest. Als je een bedrijf bent met een social media account en deze wilt uitbreiden of gewoon lekker veel volgers wilt krijgen, lees deze tips dan goed door!

  1. Ben op 1 of 2 social media actief. Zo kun je je aandacht beter focussen op het werken aan deze specifieke social media. Hierdoor heb je meer tijd om ervoor te zorgen dat je accounts goed onderhouden zijn en goede teksten, blogs, foto’s, etc bevatten.
  2. Geef het delen van je blogartikel een reden. Begin met een uitleg en een goede slagzin om ervoor te zorgen dat mensen je tekst willen lezen. Hierdoor krijg je meer volgers en aandacht van het publiek om je uiteindelijke doel te bereiken. Of dat nou reclame maken, informatie delen of je mening geven is.
  3. Kies voor het social media platform waar jouw doelgroep het meest actief op is. Hierdoor bereik je het grootst mogelijke publiek met je teksten.
  4. Als je mensen vraagt om een reactie achter te laten nadat ze je tekst gelezen hebben of je stelt ze een vraag aan het eind van je artikel, zorg je ervoor dat je interactie opbouwt.
  5. Het is dan ook een goed idee om te proberen om op alle relevante reacties weer te reageren, zodat je interactie levels ook weer omhoog gaan.

Naast deze tips is het ook belangrijk om onderzoek te doen voordat je ergens over post, informatief te zijn en een natuurlijk lopende tekst te hebben. Je kunt alle trefwoorden in je tekst toevoegen die je maar kunt bedenken, maar dat wil niet zeggen dat de tekst dan ook plezierig is om te lezen voor een mens. Gevarieerd zijn is ook een goed punt om bij stil te staan. Social media zou leuk moeten zijn, dus voeg foto’s en video’s toe aan je posts. Hierdoor worden je posts persoonlijker en zullen mensen zich sneller identificeren met de inhoud.

Lees tip:  Cursus online geld verdienen

Het kan lastig zijn om goede SEO vriendelijke teksten te schrijven voor social media, maar als je blijft oefenen en de trends blijft volgen, kom je er wel. Je kunt altijd nog iemand inhuren om de posts voor je te schrijven of een cursus volgen!

Aanbevolen: Swaans communicatie tekstbureau

Indien je echt te druk bent dan heeft uitbesteden natuurlijk de voorkeur. Maar het is goed zelf te doen mits je genoeg tijd voor handen hebt.  
Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *