Mode cursus: herensokken 101

Mode cursussen heb je eigenlijk niet veel in Nederland. Is wel broodnodig. Kijk Italianen en Spanjaarden doen het vanuit zichzelf al goed. Die hoef je over het algemeen niets bij te brengen qua styling. Nederlandse mannen wel. Staan ze in de kroeg met een biertje in hun hand. Met een band t-shirt of soms nog erger een voetbalshirtje. Kort broekje. Witte sokken boven de sneakers uitkomend. Geen gezicht. Ik zie het hier in de binnenstad van het pittoreske Spijkenisse. Stijlloze Nederlandse mannen. Enfin, in plaats van te hangen in negatief sentiment, ga ik een positief duit in het zakje doen. We gaan beginnen met een heuse stijl cursus op maat voor de Nederlandse man in delen.

Vandaag gaan wij bespreken herensokken. Laten we maar beginnen met iets makkelijks dacht ik. Niet te overweldigend. Sokken zijn goedkoop. Sokken zijn makkelijk. Dit is echt een quick win.

Welnu, heren kies alsjeblieft voor donkere kleuren, zwart, rood, blauw, dit mag allemaal maar geen wit. Prints het kan soms. Soms wil je iets ludieks dragen, het mag, het kan. Maar niet naar werk of classy evenementen. Daar niet. Tenzij je de clown wil uithangen.

Qua merken in de herensokken wereld zijn er Falke, Burlington, Hugo Boss, CK en Schiesser. Dat zijn alle goede keuzes die ik van harte zou kunnen aanbevelen. Je slaat nooit een modderfiguur met Schiesser sokken heren!

Dan voor de zomer zou ik willen zeggen, opteer voor sneakersokken. Op dit vlak hebben wij wel echt voorkeur voor het merk Falke. Kies voor Falke invisible of no show. Dezelfde kleuren als eerder aangegeven en prints hebben toch geen zin die ziet niemand want de sokken komen niet boven je schoenen uit dat is het hele punt van sneaker sokken.

Lees tip:  Omscholen tot mediator

Nou dat was het eigenlijk wel weer. Zie je hoe makkelijk sokken zijn? Echt een quick win dus. Kom op heren. tijd om de theorie van deze week in praktijk te brengen.
Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *