Manieren waarop Excel je kan helpen je productiviteit te verhogen

Als je bent zoals de meeste mensen, ben je waarschijnlijk een groot deel van je dag bezig met Excel. Het is een krachtig hulpmiddel waarmee je alles kunt doen, van het bijhouden van je budget tot het beheren van de financiën van je bedrijf. In deze blogpost bespreken we tips en trucs waarmee je een krachtige gebruiker van Excel wordt!

Gebruik sneltoetsen om tijd te besparen. 

Door de verschillende sneltoetsen voor veelgebruikte opdrachten te leren, kun je jezelf veel tijd en moeite besparen ten opzichte van het voortdurend navigeren door menu’s. Voorbeelden zijn Control+C voor Kopiëren, Alt+Enter voor het invoegen van een regeleinde in een cel, en F2 om de inhoud van een cel te bewerken

Gegevens snel samenvatten met draaitabellen. 

Met de krachtige draaitabel functie van Microsoft Excel kun je grote hoeveelheden gegevens snel samenvatten tot zinvolle inzichten. Met dit hulpmiddel kun je gemakkelijk grafieken maken, overbodige informatie wegfilteren en gerelateerde records aan elkaar koppelen.

Herhaalde taken automatiseren met macro’s en VBA-code. 

Met slechts een paar regels Visual Basic code kun je vervelende taken automatiseren die anders uren in beslag zouden nemen. Dit is vooral handig als je regelmatig te maken hebt met grote gegevensverzamelingen of meerdere berekeningen uitvoert op dezelfde set informatie.

Organiseer je werkbladen met tabellen en benoemde bereiken. 

Om je spreadsheets georganiseerd en gemakkelijk leesbaar te houden, gebruik je de ingebouwde tabelfunctie van Excel of maak je naambereiken voor specifieke cellen of gebieden in een spreadsheet. Dit helpt je snel de informatie te vinden die je nodig hebt bij het werken met grote datasets.

Lees tip:  Tip: personal trainer Groningen inschakelen

Gebruik functies om complexe berekeningen snel uit te voeren. 

In plaats van lange formules handmatig in te voeren, kun je de ingebouwde functies van Excel gebruiken, zoals SUM(), AVERAGE(), MIN() en MAX(). Deze kunnen je tijd besparen bij het kraken van getallen en helpen de nauwkeurigheid te waarborgen.

Voorwaardelijke opmaak

Maak gebruik van voorwaardelijke opmaak om belangrijke gegevenspunten te markeren. Met voorwaardelijke opmaak in Excel kun je snel cellen identificeren met specifieke kenmerken, zoals die met tekst, getallen of data. Het is een ongelooflijk handig hulpmiddel voor als je snel een grote hoeveelheid informatie moet doornemen en patronen of uitschieters moet ontdekken.

Dit zijn slechts enkele van de manieren waarop je Microsoft Excel kunt gebruiken om tijd te besparen en de productiviteit te verhogen. Dankzij de vele mogelijkheden en krachtige tools kun je gegevens snel omzetten in inzichten die je organisatie helpen betere beslissingen te nemen. Begin dus vandaag nog te profiteren van alles wat Excel te bieden heeft en volg een cursus excel!

Bron: https://www.learnit.nl/

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *