5 redenen om je logisitiek uit te besteden

Veel bedrijven hebben te maken met het vervoer, het invoeren en bijvoorbeeld exporteren van goederen. Er zijn behoorlijk wat organisaties en bedrijven die hun geld voor een groot gedeelte, of misschien zelfs volledig verdienen met het verkopen van producten. In dit soort gevallen krijg je bij een grote hoeveelheid aan aankopen al snel te maken met logistiek. Logistiek is eigenlijk het volledige plaatje van het bewaren, invoeren, exporteren, vervoeren en bezorgen van goederen. Dit kun je zelf doen, maar het kan in veel gevallen een stuk handiger zijn om het logistieke gedeelte uit te besteden aan een logistiekbedrijf. Hieronder vindt je 5 redenen van logistiek uitbesteden.

1. Geen opslagruimte nodig

Wanneer je je logistiek zelf doet dien je een opslagruimte te hebben. Buiten het feit dat het je een stuk meer werk kost om ook deze ruimte regelmatig in de gaten te houden, kost het je ook een stuk meer geld om een opslagruimte te hebben. Ten eerste is de opslagruimte zelf een investering, maar daarnaast dien je hier ook maandelijks kosten aan te betalen waar ook bijvoorbeeld energiekosten bij kunnen komen. Wanneer je je logistiek uitbesteedt hoef je zelf niet voor een opslagruimte te zorgen en hoef je hier dus ook niet in te investeren.


2. Professioneel werk

Je kunt zelf als bedrijf dat gespecialiseerd is in bepaalde zaken wel je logistiek regelen, maar een logistiekbedrijf is hoe dan ook meer gespecialiseerd in het logistiek gedeelte dan een bedrijf zonder verstand hiervan. Zij hebben een bak aan ervaring en weten dan ook exact wat wel en niet kan. Je kunt het dus beter over laten aan professionals.

Lees tip:  Cursus auto importeren voor dummies


3. Minder risico’s

Logistiekbedrijven weten waar de risico’s zitten bij het opbergen, verboeren en bezorgen van producten. Met deze risico’s kunnen zij dan ook rekening houden. Als bedrijf dat zijn eigen logistiek regelt kun je best eens tegen onverwachtse situaties aanlopen waarbij je niet weet hoe je zou moeten handelen.


4. Meer tijd voor andere zaken

Wanneer je als bedrijf ook je eigen logistiek gaat regelen, zul je logischerwijs minder tijd overhouden voor andere zaken. Dit is zeer onnodig als het uitbesteden van je logistiek ook een mogelijkheid is. Daarnaast ben je hier waarschijnlijk niet veel meer geld aan kwijt dan als je het zelf gaat doen.


5. Afspraken

Met een bedrijf dat je logistiek regelt kun je duidelijke afspraken maken. Op deze manier kun je ervoor zorgen dat alles gestructureerd is en je klanten ook op tijd hun producten binnenkrijgen. Je voorkomt dan ook chaotische situaties.Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *