3 redenen waarom niemand zonder Excel kan

Een Excel training zal niet voorkomen dat er nooit meer fouten worden gemaakt. Maar het is wel een feit dat je zowel in je rol van werknemer als werkgever, enorm baat zult hebben bij een Excel cursus.

Waarom een cursus Excel?

Een cursus Excel helpt om je productiviteit te verhogen. Dat komt doordat ingewikkelde taken razendsnel door Excel kunnen worden gedaan. Er zijn enorm veel mogelijkheden tot het creëren van tabellen, databases, lijstjes en rekentabellen. Eenmaal aangemaakt, kun je jarenlang plezier hebben van spreadsheets die zijn gemaakt in Excel. Ze zijn ook eenvoudig keer op keer te updaten. Er zijn ook mogelijkheden om verschillende aangemaakte tabellen aan elkaar te verbinden, en informatie uit te wisselen tussen bestanden.

Productiviteit

Het is een aanwinst op je CV als je excel cursussen hebt gevolgd. Werkgevers zien het belang in van goed getrainde mensen, omdat die de productiviteit verhogen. Daarnaast komt excel ook goed van pas in je privéleven. Je kunt bijvoorbeeld je financiën bijhouden en zodoende beter inzicht krijgen in je financiële situatie. Het is een zeer toegankelijk programma en kan een betekenisvolle bijdrage leveren in veel verschillende situaties. Ook daarom is het goed om te leren welke mogelijkheden je hebt met Excel.

Veelzijdigheid

Een ander voordeel is dat er minder fouten worden gemaakt na een cursus Excel. Dit voorkomt verlies van belangrijke data. Beter gezegd, ervaring en handigheid in het gebruik van Excel levert duidelijkere gegevens op. Bovendien zijn die gegevens met een druk op de knop voor handen. Een training in het gebruik van Excel is vaak een opfrisser voor het juiste gebruik van formules, tabellen, grafieken, diagrammen, macro’s en verschillende soorten behulpzame functies. Je kunt een excel spreadsheet bouwen dat precies aan jouw specifieke wensen voldoet.

Lees tip:  Cryptokenner worden met een cursus of masterclass

Microsoft Teams training

Na vorig jaar is het overigens ook raadzaam om een Microsoft Teams training te volgen. Veel mensen hebben thuis al ervaring opgedaan met het online vergaderen. Teams is een goed en betrouwbaar platform, dat zeer breed wordt ingezet. Teams leent zich uitstekend voor vergaderen met meerdere mensen tegelijk zonder je huis te moeten verlaten. Teams verbindt mensen wereldwijd op een simpele, duidelijke manier. Het wordt vaak ingezet in het onderwijs door online lesgeven. Ook in de gezondheidszorg wordt Teams gebruikt om therapie te kunnen geven. In het bedrijfsleven wordt Teams vooral gebruikt om in contact te blijven tijdens thuiswerken. Er kunnen bijvoorbeeld documenten worden uitgewisseld via een teams omgeving zodra er een team omgeving is opgezet. Op die manier kun je gegevens en projecten delen met collega’s, klanten of opdrachtgevers.Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *