Geld verdienen met vastgoed: heb je echt een cursus nodig?

Een passief inkomen opbouwen, je spaargeld aan het werk zetten of een manier om een extra inkomen te verwerven met of zonder financiering. Investeren in vastgoed is hot. Maar investeren in vastgoed is tegelijkertijd een activiteit waar veel risico’s bij komen kijken. Is het verstandig om een cursus vastgoed te volgen wanneer je de vastgoedmarkt op wilt – of kun je als leek gewoon je eerste aankoop doen?


De vastgoedmarkt: mogelijkheden en kansen

Het is zeker mogelijk om zonder een cursus vastgoed je eerste investeringen te doen. De vraag is alleen of je hiermee het gewenste resultaat en rendement behaalt. Om optimaal te kunnen profiteren van de investering, is het namelijk belangrijk dat je de juiste mogelijkheden en kansen vindt en die ook weet te benutten.

Als leek is dat lastig. Huizenprijzen stijgen en dalen én zijn afhankelijk van uiteenlopende factoren. Pas wanneer je de factoren kent, weet je waar je op moet letten. Vastgoedexperts hebben de kennis die jij nodig hebt om de juiste stappen te zetten.


Financieringsmogelijkheden versus rendement

Je eigen spaargeld volledig inzetten of toch risicospreiding toepassen? Een vastgoedportefeuille opbouwen is een lange weg van afwegingen, mogelijkheden en risico’s. Wil je aan de slag met financiering omdat je zelf niet de volledige inleg op kunt brengen? Dan is het verstandig om je eerst te verdiepen in het rendement. Tijdens een cursus vastgoed leer je wat financiering met het rendement doet en hoe je hier het beste mee om kunt springen in het proces. Je hebt namelijk echt niet 100% eigen vermogen nodig, maar je moet wél weten wat de gevolgen zijn voor jouw vastgoedportefeuille.

Lees tip:  Hoe is een autorijles traject opgebouwd?

De juiste strategie bepalen

Zomaar random vastgoed kopen is nooit een goed idee. Het is verstandiger om een strategie toe te passen, zodat jouw vastgoedportefeuille ook in de toekomst voor je aan het werk gaat. Ook hier geldt dat een cursus vastgoed een slim idee is, omdat je tactieken en strategieën uitgelegd krijgt, maar ook de valkuilen bij het opzetten van een verkeerde strategie.


Is een cursus vastgoed nodig om te investeren in vastgoed?

Nee, een cursus is niet nodig, maar wanneer je echt rendement wilt behalen met investeren in vastgoed, dan is een solide basis het enige juiste begin. Wanneer je kiest voor een goede cursus, verdien je de kosten daarnaast al binnen afzienbare tijd terug. En kan de vastgoedportefeuille ook daadwerkelijk zorgen voor een passief inkomen, ook terwijl je niet aan het werk bent.
Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *