Schoolapps voor basisscholen

De technologie ontwikkelt zich in zeer rap tempo en steeds meer dingen gaan tegenwoordig dan ook online. Bijvoorbeeld via apps worden er steeds meer handige dingen gedaan. Zo worden er ook applicaties gebruikt bij veel beroepen, maar ook op bijvoorbeeld middelbare scholen waar apps met name worden ingezet om de door leerlingen behaalde cijfers op een rijtje te zetten, afmeldingen aan te tonen en het rooster te kunnen bekijken. Momenteel zijn er echter ook basisschool apps in de opkomst, die erg handig zijn voor ouders van basisschoolleerlingen en voor basisschool leraren.

Wat kun je met basisschool apps?


Door middel van de basisschool apps worden er bijvoorbeeld roosters bekend gemaakt. Dit is erg handig voor zowel de ouders van de leerlingen, als voor de leraren die lesgeven op de basisscholen. Ouders kunnen immers ten alle tijden de roosters van hun kinderen bekijken door simpelweg de app in hun mobiele telefoon te openen en leraren kunnen hun eigen werkschema bekijken via dezelfde applicatie. Een mobiele telefoon heeft men tegenwoordig altijd wel bij zich waardoor dit zeer eenvoudig is. Verder kan de basisschool app gebruikt worden om bijvoorbeeld gesprekken in te plannen en om aanwezige en afwezige leerlingen in aan te geven. Ook voor de communicatie tussen bijvoorbeeld de leraren en de ouders en verzorgers zijn de apps erg handig.

Eenvoudig gebruik school app

Zoals gezegd is het gebruiken van de basisschool app erg eenvoudig. De app is immers overzichtelijk en verdwaald raken is vrijwel onmogelijk. De app bevat een eenvoudige gespreksplanner, waarmee je als ouder een gesprek met een leraar kunt inplannen op een moment dat voor beide partijen uitkomt. Beide partijen krijgen dit dan in hun agenda. Daarnaast heeft de app een AVG-formulier dat voorzichtig spreekt en een absentmelder waardoor als het kind ziek is bellen naar de school niet meer nodig is. Alles is in een aantal klikt gedaan via de mobiele telefoon. Het overstappen naar de school app is dan ook zeer eenvoudig en vereist geen lastige taken of daden die verricht moeten worden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *