photo of person typing on computer keyboard

Deze opleidingen helpen je aan een creatief beroep

Creatief bezig zijn kan op veel verschillende manieren. Ieder heeft zijn eigen uitlaatklep en manier van creativiteit uiten. De een vindt het leuk om te schilderen en de ander houdt zich bezig met theater. Wil jij jouw creativiteit gebruiken in jouw toekomstige baan? Dan is het goed om eens te kijken naar creatieve opleidingen. Er zijn namelijk opleidingen op Mbo- en Hbo-niveau die jou opleiden in verschillende richtingen in het creatieve werk. Hierbij een overzicht van een aantal opleidingen en welke beroepen je er straks mee kan uitvoeren. 

Artiest (MBO4)
Bij deze opleiding heb je keuze uit verschillende uitstroomprofielen zoals drama, dans, musical en muziek. Hiermee kun je straks terecht bij een theaterproductie als danser of zanger. Ook kun je aan de slag als dramadocent.

Game Artist (MBO4)
Als gamen jouw hobby is en je ervan droomt om jouw eigen games of apps te ontwikkelen en dat kan dat. Als game artist ontwerp en ontwikkel jij jouw eigen idee, maar ben je ook bezig met het bepalen van de doelgroep en hoe je die het beste kan verkopen. Het kunnen natuurlijk ook educatieve apps zijn, waar tegenwoordig steeds meer mee gewerkt wordt.

Ruimtelijke presentatie (MBO)
wil jij in jouw echt aan de slag met vormgeving, schilderen of op een andere manier je creatief uiten? Dat kan als decorbouwer, visual merchandiser of winkelpubliciteitvormgever. Met dit werk zorg jij ervoor dat de winkel presentatie op zijn best is en dat daardoor de verkopen omhoog gaan. 

Media en Communicatie (HBO)
Als je jezelf ziet werken in de wereld van media, reclame en design dan is deze creatieve opleiding wat voor jou. Het fijne aan deze opleiding is dat je er zoveel beroepen mee kunt uitoefenen. Je kunt redacteur worden, maar ook designer, content manager, of mediamanager. 

Lees tip:  Wat is een aandeel en hoe beleg ik erin?

Media en Entertainment Management (HBO)

Wil je voor televisie werken of bezig zijn met het opzetten met toffe projecten of evenementen? Met deze opleiding word je straks producent voor radio of tv, ben je organisator van een festival of ben je promotiemanager.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *