Samen studeren voor een test

Als je een cursus succesvol wilt afronden komt het regelmatig voor dat je samen met andere gaat studeren. Echter is samen studeren niet altijd even makkelijk. Daarom geven we je in dit artikel wat handige tips om effectiever samen te werken gedurende een zelfstudie sessie.

Voorbereiding

Voordat je samen gaat studeren is het verstandig goed na te denken over de voorbereiding. Zorg ervoor dat je de juiste middelen hebt (daarover later meer), dat je weet welke vragen je hebt en welke onderwerpen je schaart tot jouw expertise. Zo kan je elkaar effectiever helpen.

Kies de juiste partners. We kennen het allemaal wel. Samen studeren met anderen die eigenlijk nog helemaal niets geleerd hebben en simpelweg hopen dat jij het ze uit gaat leggen. Een goede groep is dus van groot belang. Treed hiervoor uit je comfort zone. De kans is groot dat jouw eigen vrienden niet de beste studenten zijn. Waak er dus voor dat je studie sessie niet omgetoverd wordt tot een excuus om een biertje te drinken en wat voetbal te kijken.

Tijdens de sessie

Zorg dat je tijdens de sessie beschikt over de juiste materialen. Er zijn verschillende websites en winkels die je kunnen voorzien van alle benodigde middelen. Een van deze winkels is Whiteboard Express. Hier vind je prikborden, flipovers en alle benodigde accessoires.

Na de studie sessie

Na de sessie is het natuurlijk aan te raden om al je aantekeningen met elkaar te delen. Dit doe je bijvoorbeeld met Google Drive of Dropbox. Stel alle vragen die je toch nog hebt op in één overzicht, als iedereen dit doet kan iedereen enkele vragen kiezen om te beantwoorden.

Lees tip:  Dit levert jou het uitbesteden van de facilitaire dienstverlening op als bedrijf

Pro tip: verdeel al het studiewerk in enkele onderdelen over de studie partners. Deel na het lezen en studeren je aantekeningen en bespreek alles wat je dient te weten van de betreffende hoofdstukken. Zo bespaar je jezelf een hoop studiewerk!
Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *