Hoe leer je het beste schilderen?

Je kunt op verschillende manieren leren schilderen, maar wat is nou eigenlijk de beste manier. Nou, om meteen duidelijk te zijn bestaat er geen beste manier. Per kunstenaar verschilt het leerproces namelijk ontzettend. Zo heeft de een juist veel begeleiding nodig terwijl de ander gewoon zelfstandig wil schilderen. Hieronder zullen we toch een aantal manieren van schilderen kort beschrijven, zodat je voor jezelf kunt bepalen welke manier het beste bij jou als persoon past.

Schilderles van een professionele kunstenaar

Een leuke maar ook prijzige manier is het volgen van schilderles bij een professionele kunstenaar. Vaak is dit in de vorm van een schilderworkshop. Zo’n workshop wordt vaak in groepsverband gegeven, maar privélessen zijn vaak ook gewoon mogelijk. De voordelen van deze manier zijn met name de professionele begeleiding en het leren van anderen. Je kunt namelijk meteen vragen stellen als je dreigt vast te lopen tijdens het schilderen. Daarnaast kun je aan andere kunstenaars, welke ook de workshop volgen, om tips vragen of ervaringen delen. Hierdoor leer je vaak nog sneller de belangrijkste technieken van het schilderen

Online schilderles volgen

Tegenwoordig kiezen steeds meer kunstschilders ervoor om online schilderles te volgen. Met name beginnende schilders hebben de voorkeur voor het online leren schilderen. Dit vanwege de prijs, want deze ligt een stuk lager in vergelijking met bijvoorbeeld een workshop. Daarnaast kun je gewoon zelf bepalen wanneer en waar je schilderles wilt volgen. Mocht je een keer geen zin of tijd hebben voor schilderles, dan kun je dus gewoon een keertje overslaan. Echter is dit vaak ook gelijk het grootste nadeel van online schilderlessen. Er is namelijk niet echt sprake van begeleiding, waardoor discipline en motivatie erg belangrijk zijn. Wel is het mogelijk om online begeleiding aan te vragen. Vaak kan dit via Skype of WhatsApp.

Lees tip:  Hoe je de juiste beamer kiestGeef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *