Geweldloze Communicatie

Communicatie is vaak zo een ‘gedoe’. De emoties lopen soms hoog op en voor je het weet zit je in een heftige discussie. Hoe creëer je balans en rust in de communicatie met anderen, ben je duidelijk over je eigen behoeften, maar behoud je toch de liefdevolle verbinding? In een training in geweldloze communicatie leer je dit allemaal.

Respectvolle communicatie

Geweldloos communiceren lijkt soft, maar in feite is het een heldere, krachtige en respectvolle manier van omgaan met anderen en met jezelf. Door zonder oordeel te luisteren begrijp je elkaar veel beter, spreek je elkaar op een verbindende wijze aan en maak je op een authentieke manier contact.

Waarom een training in geweldloos communiceren?

Een cursus geweldloze communicatie brengt rust en onderlinge verbinding in je relaties, het zorgt ervoor dat je in gesprekken minder weerstand en conflict voelt. Je leert om effectief en in contact met de ander in gesprek te gaan. Een training in deze manier van communiceren helpt met:

  • Het verminderen van meningsverschillen en dus stress
  • Empathisch reageren én tegelijk je grenzen duidelijk te stellen in stressvolle situaties
  • Luisteren om elkaar te begrijpen in plaats van luisteren om daarna te kunnen reageren
  • Tijdens gesprekken zelfempathie en zelfverbinding te behouden
  • Communiceren vanuit een innerlijke en fysieke rust

Er zijn verschillende aanbieders in trainingen Geweldloze Communicatie, je kunt de training bijvoorbeeld volgen bij Vine Training.

Zelfempathie

Tijdens een geweldloze communicatie training leer je ook compassie voor jezelf te hebben. Zelfempathie is namelijk de basis van geweldloze communicatie: de mate van zelfempathie heeft invloed op je denken, voelen en bewustzijn, maar ook op je lichaamstaal en fysieke reacties. Wetenschappelijk is bewezen dat zelfcompassie ons zenuwstelsel ontspant. Door jezelf te kennen en te accepteren, creëer je rust in een dialoog, herstel je makkelijker de harmonie, verminderd stress en komt er weer rust in je relatie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *