Een nieuwe uitdaging als coach  

Het onderwijs is een erg leuk beroep. Je kunt jouw kennis overbrengen aan anderen. Maar wat als je dit naar een nog hoger level kunt brengen? Je merkt dat je niet alleen leerlingen wat bij wilt brengen, maar ook docenten. Je wilt gaan coachen. Dit kan! De opleiding coach onderwijs leidt jou op als coach voor andere docenten. Dit kan zowel intern als extern zijn. Je gaat dus niet alleen aan de slag met je eigen kring. Dit is een motiverend beroep, omdat je coach skills op de proef worden gesteld.  

Meerdere partijen profiteren ervan  

Het meest winstgevende aan de opleiding coach onderwijs, is dat niet alleen jij en andere docenten voldoening halen uit dit traject, maar ook leerlingen. Want waarom zouden leerlingen hier geen profijt van hebben? Zodra jij als coach andere docenten leert om hun leerlingen beter aan te sturen, weten leerlingen beter waar ze aan toe zijn en zullen ze effectiever leren. Naast dat je zelf meer voldoening zult halen uit je werk, help je andere mensen ook tot een groter succes.  

Maak je leerlingen zelfstandiger 

Een andere leerzame en goede training is de didactisch coachen training. Dit is een training waarbij je als team of als school leert om je leerlingen op een goede manier coacht. Daarnaast komt een goede manier van feedback geven ook zeker terug in deze training. Hierdoor kun je niet alleen beter feedback geven op het proces waar een leerling doorheen gaat, maar ook op inhoudelijke zaken. Doordat je deze positieve energie doorgeeft aan je leerlingen, weten zij beter hoe ze aan de slag moeten gaan. Je zult zien dat ze hierdoor een stuk zelfstandiger en zelfverzekerder te werk gaan.  

Lees tip:  De voordelen van een personal trainer opleiding

Een echte uitdaging in het onderwijs 

Of je nou voor de opleiding kiest of voor de training, een ding is zeker. Het zal een echte toevoeging zijn. Je wordt uitgedaagd om kanten van jezelf beter te ontdekken. Hoe kan jij ervoor zorgen dat andere docenten meer resultaat boeken? Dit is een interessante vraag en het is zeker de moeite waard als je op zoek bent naar een extra uitdaging.  

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *