Dit zijn de redenen om te studeren op afstand

Vandaag de dag is een carrièreswitch maken steeds eenvoudiger en vanzelfsprekender. Veel sectoren komen mensen tekort en daardoor kun je on the job ervaring op doen. Maar ook een omscholing is mogelijk. Er zijn immers veel studierichtingen, die je ook later in je carrière nog kunt oppakken. Daarnaast is een studie starten ontzettend interessant. Misschien wil je je kennis verbreden of ben je simpelweg geïnteresseerd in een bepaald vakgebied. Dat is altijd persoonlijk.

Maar hoe combineer je een studie met je huidige werk of andere bezigheden? Je moet immers wekelijks naar locatie afreizen. Daar kunnen ook nog huiswerkopdrachten bij komen. Nu is het mogelijk om, middels een thuisstudie, te studeren op afstand. Dat kan verschillende voordelen hebben. 

Wat betekent studeren op afstand?

Voor veel mensen is het jaren geleden dat zij voor het laatst op school hebben gezeten. In de tussentijd is er veel veranderd. Studeren gebeurt niet meer alleen in de schoolbanken, maar ook op afstand. Dit betekent dat men vanuit huis de studie kan volgen. Hier bestaan ook meerdere vormen in: 

  • Slechts studeren: Dit zijn vaak online studies waarbij je alles vanuit huis doet. Je volgt de lessen zelfstandig en voert de opdrachten uit.
  • Bijeenkomsten: Dit is een vorm waarbij je vanuit huis studeert, maar waarbij het ook mogelijk is om tussentijdse bijeenkomsten te volgen. Deze bijeenkomsten worden wekelijks of maandelijks georganiseerd, waarbij het mogelijk is om vragen te stellen.
  • Online classroom: Voor veel mensen is dit het beste van twee werelden. Je studeert thuis, maar kunt ondertussen de lessen live volgen. In een online classroom is een docent aanwezig en kun je zelfs communiceren met medestudenten. 
Lees tip:  Laat je inspireren door leuke woonstijlen en opties voor je interieur

Waarom kiezen voor studeren op afstand?

Als het om studeren gaat, dan is het belangrijk dat iedereen een vorm vindt waar hij of zij tevreden mee is. Dat is een eerste stap. Maar als je graag wilt studeren en de tijd niet kan vinden, dan kun je overwegen om te studeren op afstand. Hier kunnen verschillende redenen toe zijn:

Het bespaart reistijd

Als je gaat studeren op afstand, bijvoorbeeld bij https://www.ste.nl/, dan bespaar je in de eerste plaats veel reistijd. Je hoeft immers niet fysiek aanwezig te zijn om de lessen te volgen. Zo ben je dus ook niet afhankelijk van een studie in de buurt. 

Je eigen lestijden indelen

Als je besluit om zelfstandig te gaan studeren, dan kun je je eigen lestijden indelen. Je hoeft je niet aan een vast rooster te houden en je bepaalt zelf wanneer je voldoende tijd hebt om te studeren. Dit kan in het weekend zijn, maar ook in de avonduren of op een ander moment. Dit voorkomt ook druk van deadlines.

Alsnog actief les volgen

Wie zegt dat vanuit huis studeren saai of eentonig is? Er zijn ook vanuit huis verschillende lesvormen die je kunt toepassen. Zo kun je door middel van een online classroom live communiceren met de docent en soms zelfs met klasgenoten. Op deze manier kan de stof worden toegelicht en hoef je het huis niet te verlaten om af te reizen naar een locatie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *