4 leuke cursussen om de herfst te overleven

We hadden het zelf ook graag anders gezien, maar de herfst treedt met rasse schreden het landschap in en de wintermaanden liggen stiekem al op de loer. Hoe zorg je ervoor dat je ’s avonds iets beters te doen hebt dan nog een zak chips leeg te eten en hoe voorkom je de volgende winterdepressie? Simpel, door deze 4 cursussen te bekijken de aankomende herfst.

1: een compleet nieuwe taal leren

Ben je van plan om op vakantie te gaan naar Italië volgend jaar, ga je vissen in Zweden in de lente of ben je bijzonder geïnteresseerd in de geschiedenis van het Ottomaanse Rijk, maar ben je erachter dat de meeste bronnen in het Duits geschreven zijn (en niet vertaald gaan worden)? Dan heb je een geweldig reden om alvast een taalcursus te boeken.

Een taalcursus is niet alleen goed voor je talenknobbel en je interactie met de plaatselijke bevolking bij je volgende vakantie. Het zorgt er ook voor dat je hersenen keihard aan het werk gaan, waardoor je de depressie per definitie wel kunt vergeten.

2. Leren tuinieren!

Of je nou aan de slag wilt met tuinplanten, een complete vijver of juist een moestuin – het loont om eerst een cursus te volgen rond het tuinieren zodat je beter weet waar je op moet letten. Wanneer je al vanaf de eerst dag de juiste beslissingen neemt, wordt het een stuk leuker om een echt project te maken van jouw achtertuin. Zie jij het al voor je? Alle bloeiende planten die straks vruchten gaan geven, of de lelie die zo prachtig in de hoek van de vijver bloemen uit het water laat komen?

3. Breien

Ho, wacht, wat?! Jazeker, breien! Je hebt wellicht het idee dat dit de minst moderne mogelijkheid is, maar het is compleet op weg terug. Steeds meer (jonge) vrouwen hebben weer breinaalden in huis en zijn met wol aan de slag.

Een standaardshawl kan iedereen breien met een beetje informatie, maar wat als je er echt wat leuks van wilt maken? Dan is het verstandig om eerst een cursus te volgen zodat je complete truien, sokjes en vestjes kunt breien. Voor dat ene neefje, je buurvrouw of gewoon een kriebelende vervelende shawl voor je partner wanneer hij nog eens vraagt wat we vanavond eten.

4. Coderen

Heb je interesse in de blockchain en wil je daar nou eigenlijk ook weleens iets mee gaan doen? Dan is dit een goed moment om aan de slag te gaan met een cursus coderen. Met JavaScript kom je een aardig eind, tenzij je de speciale code voor Ethereum (Solidity) wilt gaan leren natuurlijk!
Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *