photoshop cursus volgen

Redenen om een Photoshop cursus te volgen

Jezelf continu blijven ontwikkelen is natuurlijk hartstikke belangrijk. Tijdens een Photoshop cursus leer je omgaan met deze grafische software van Adobe. Dit zeer uitgebreide programma kan voor beginners erg lastig zijn. Door de vele tools en functies is het lastig om door de bomen het bos te kunnen zien. Voor beginners is het volgen van een cursus zeker aangeraden.

Ook voor meer ervaren gebruikers van Photoshop is een cursus interessant om te volgen. De kans is groot dat je nog niet het maximale uit dit uitgebreide fotobewerkingsprogramma haalt. Tijdens een Photoshop cursus van een of twee dagen is de kans groot dat je nieuwe mogelijkheden ontdekt. Lees hieronder meer over de inhoud van een Photoshop cursus.

Wat leer je allemaal tijdens een Photoshop cursus?

Adobe Photoshop kent meer dan honderd verschillende functies, waardoor de mogelijkheden op het gebied van fotobewerking eindeloos zijn. Letterlijk alles is mogelijk met Photoshop. Echter wordt tijdens de Photoshop cursus van DWM trainingen vooral de meest gebruikte functies uitgelegd, zodat je deze na de cursus direct kunt toepassen op je eigen foto’s. Een aantal functies die terugkomen in de cursus zijn:

  • Retoucheren: Voor het weghalen van bepaalde elementen op een foto is het nodig om deze te retoucheren. Staat er bijvoorbeeld een toerist op de achtergrond of een vlek op de lens? Door te retoucheren kan je dit soort elementen wegwerken met Photoshop. 
  • Interface: voor beginners ziet de interface er misschien ingewikkeld en onoverzichtelijk uit, daarom leer je in de cursus hoe je zelf de interface kunt inrichten en welke tools je het meest zal gebruiken.
  • Layers: in Photoshop wordt er gewerkt met zogenoemde “layers”. Dit zijn verschillende lagen in het programma. Hoe dit precies zit en hoe je daar het beste mee kunt werken leer je in de Photoshop cursus.
  • Nabewerking: bijna elke fotograaf in Nederland bewerkt foto’s na. Een foto met net niet de juiste belichting, helderheid, kleur of contrast? Door Photoshop te gebruiken kan je dit gemakkelijk aanpassen. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *