CFD brokers vergelijken, wat zijn de aandachtspunten?

Een beroep doen op zogenaamde CFD brokers voor het uitvoeren van één of meerdere beleggingen is tegenwoordig ongelofelijk populair. Bijzonder veel beleggers willen dan ook graag met behulp van CFD’s gaan beleggen. Dat is zo interessant omdat ze op deze manier niet perse nood hebben aan een groot bedrag om te investeren. Voor het openen van zogenaamde CFD contracten wordt er in de praktijk een beroep gedaan op speciale CFD brokers. Door de jaren heen zijn er echter een behoorlijk aantal van deze partijen op de markt verschenen waardoor het uitvoeren van een vergelijking beslist geen kwaad kan. Wilt u ook graag CFD brokers vergelijken? Hou dan absoluut rekening met onderstaande informatie!

  1. 1.) Controleer de betrouwbaarheid van de CFD broker

In eerste instantie geldt voor CFD brokers vergelijken dat het belangrijk is om stil te blijven staan bij de betrouwbaarheid waar de broker in kwestie over beschikt. Op dit vlak is het dan ook niet alleen een aanrader om stil te blijven staan bij de oprichtingsdatum van de broker, wat bovendien ook te denken van de licenties waarover ze beschikt? Ook het al dan niet aangesloten zijn bij een zogenaamd depositogarantiefonds kan een belangrijke indicatie zijn met betrekking tot de betrouwbaarheid van de CFD broker in kwestie. 

  1. 2.) Is er een minimale storting vereist of niet?

Een tweede belangrijk aandachtspunt voor wat CFD brokers vergelijken betreft heeft te maken met de minimale storting welke doorgaans is vereist. De vereiste minimale storting kan in de praktijk behoorlijke verschillen vertonen. In het merendeel van de gevallen is het echter gelukkig reeds mogelijk om een minimale storting uit te voeren vanaf een bedrag van bijvoorbeeld 100 euro. Ook dit zorgt ervoor dat een beroep doen op CFD brokers in de praktijk eigenlijk mogelijk is voor elke belegger, ongeacht het budget waarover u beschikt. 

  1. 3.) Wordt er een interessante bonus aangeboden of niet?

De sterk toegenomen onderlinge concurrentie tussen de verschillende CFD brokers op de markt heeft ervoor gezorgd dat men steeds verder gaat in het binnenhalen van nieuwe klanten of beleggers. Dit uit zich in de praktijk onder meer in het aanbieden van een speciale bonus voor nieuwe klanten. Heeft u de minimale eigen inleg betaald? Dan zult u kunnen vaststellen dat u bij verschillende CFD brokers kunt rekenen op een interessante bonus. In het merendeel van de gevallen gaat het hierbij om een bonus van zo’n 25 euro. Let op, deze bonus moet daadwerkelijk worden belegd en kan dus niet zomaar worden uitbetaald. 

  1. 4.) Is er een demo van het platform beschikbaar of niet?

Tot slot is het bij CFD brokers vergelijken ook altijd interessant om even goed te kijken naar het platform dat wordt aangeboden. In het bijzonder voor de beginnende beleggers geldt namelijk dat deze platformen lang niet altijd even duidelijk zijn, integendeel. Daar kan gelukkig op een efficiënte manier verandering in worden gebracht. Wanneer er een gratis  demo beschikbaar is kunt u namelijk als nieuwe belegger gewoon even oefenen met de software. Op deze manier zult u al snel de kneepjes van het CFD-vak leren en kunt u met succes meteen uw eerste beleggingen gaan uitvoeren met CFD-contracten.

Lees tip:  Bijzondere activiteiten voor het gezin

Meer informatie? Bij Compare All Brokers kunt u eenvoudig CFD brokers vergelijken.Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *