Accountant in de regio

Accountants zijn voor veel bedrijven een belangrijke pijler als het gaat om de gezonde bedrijfsvoering. Een accountant houdt zich dan ook voornamelijk bezig met de boekhouding en de controle hiervan. De jaarrekening, en het goed- of afkeuren van deze rekening, is daarmee een van de belangrijkste werkzaamheden die een accountant uitvoert. Wanneer je op zoek bent naar een accountant in de regio van Amstelveen is het verstandig om een aantal zaken eerst voor jezelf op een rijtje te zetten. Denk aan: waarom heb ik een accountant nodig? Waar moet de accountant in de regio van Amstelveen aan voldoen en hoe kan ik met hem of haar in contact komen. 

Wanneer schakel je een accountant in?

Een accountant als Stolwijk Accountants werkt vaak als een soort ‘arts’ om het bedrijf, instelling, stichting of vereniging voor wie hij of zij werkt te controleren en waar nodig ‘op te lappen’. Dat laatste doet hij door advies te geven over hoe er beter omgesprongen kan worden met bepaalde uitgaves of hoe er op een betere manier inkomsten vergaard kunnen worden. In zijn adviserende rol heeft een accountant met name een controlerende taak. Zoals we hierboven zeiden is de controle van de jaarrekening het belangrijkst. Dit komt omdat hierop te zien is of een bedrijf, stichting of instelling winst of verlies draait. Een jaarrekening is daarmee de financiële barometer die de gezondheid van een bedrijf aangeeft. 

Taken van accountants

Kortgezegd zijn er allerlei soorten accountants die, afhankelijk van het kantoor waarvoor ze werken, diverse diensten mogen uitvoeren. Een accountant kan bijvoorbeeld slechts een controlerende rol vervullen, maar ook kan ook de boekhouding op orde maken. Belangrijke zaak is het dan wel om ervoor te zorgen dat er geen overlap van diensten ontstaat. Een accountant dient namelijk te allen tijde onafhankelijk, objectief en professioneel te zijn. Daarnaast kunnen accountants bedrijven helpen bij het doen van belastingaangiftes of adviserend optreden bij schenkingen, erven of bedrijfsoverplaatsingen. Een accountant is daardoor een financiële raadsheer waarbij een bedrijf doorgaans met alle vragen over geld, inkomsten en uitgaven terecht kan. 

Lees tip:  Naar welke muziek moet je luisteren tijdens het studeren?

Discreet, efficiënt en transparant

Om dit te bereiken is het dus noodzakelijk dat een accountant discreet, efficiënt maar tegelijkertijd ook transparant te werk gaat. Een goede combinatie van deze onderdelen is daarom kenmerkend van een accountant. Met name transparantie, tussen bedrijf, instelling of vereniging en accountant is nodig om goed te kunnen communiceren over zakelijke aangelegenheden tussen deze twee groepen. Het beroep van een accountant, of men nu fiscale of boekhoudkundige taken uitvoert, is een beschermd beroep. Dit houdt in dat niemand de titel ‘accountant’ mag voeren zolang hij of zij geen erkende opleiding heeft gedaan en hier een geschikt diploma voor heeft gekregen. Ook moet een accountant of accountancykantoor bij de beroepsvereniging zijn aangesloten
Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *