rijinstructeur

Voor- en nadelen van rijinstructeur worden

Als je op zoek bent naar een nieuwe baan, zou het zomaar kunnen dat rijinstructeur worden goed bij je past. Voordat je die keuze kunt maken, is het natuurlijk nodig om er meer van te weten. Je wil natuurlijk weten hoeveel je gaat verdienen, maar ook hoeveel tijd je kwijt bent aan een opleiding. Uiteraard is het ook fijn om een idee te hebben van hoe een dag eruit zou zien. Deze blog helpt je bij het maken van die keuze door een aantal voor- en nadelen op een rijtje te zetten. Op die manier kun jij gemakkelijk kijken of het tegen elkaar afweegt en of de baan bij je past.

Voordat je aan de opleiding tot rijinstructeur begint

Net als alle andere banen zijn er ook bepaalde eisen bij het worden van een rijinstructeur. Ten eerste moet je een rijbewijs B in bezit hebben. Ook wordt er vaak om een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) gevraagd. Daarnaast is het nodig om van tevoren te kijken of je het geld hebt om de opleiding te betalen. De kosten verschillen nogal per aanbieder, maar hoe je het ook wendt of keert: ze zijn er wel. Uiteraard is het een investering in de toekomst, maar je moet bekijken of dit het voor jou waard is. Het gaat vaak om een bedrag rond de €5,000. Een laatste tip is om te kijken of de school van jouw keuze ook in jouw buurt lessen aanbiedt en wanneer die beginnen. Er zijn veel verschillende aanbieders, dus het is het waard om te kijken wat bij jou past.

Lees tip:  Training Lean, wat is het?

Tijdens de opleiding rijinstructeur worden

Het belangrijkste punt om over na te denken als je overweegt om rijinstructeur worden, is of je er tijd voor hebt. De meeste scholen bieden wekelijkse lessen aan waarin je de theorie onder de knie moet krijgen. Daar komt nog wat zelfstudie bovenop. Uiteindelijk test je die kennis in een theorie-examen. Daarna zijn er weer lessen, deze keer gefocust op didactische vaardigheden: hoe kun je je kennis het beste overbrengen? Of hier ook een praktisch deel bij komt, ligt aan de rijschool zelf. Sommigen hebben wat rijlessen erbij, andere niet. Het laatste onderdeel is het doen van een stage van 40 uur. Daarin breng je je kennis in de praktijk. De meeste scholen testen je daarna door je een rijles te laten geven. Deze planning laat zien dat er zeker nog tijd over is voor een (parttime) baan, maar het is belangrijk om niet te onderschatten dat deze opleiding tijd kost.

Na de opleiding

Een groot voordeel van een rijinstructeur worden is dat je hele goede baankansen hebt. De meeste scholen bieden je gegarandeerd een baan aan, waardoor je zeker weet dat je investering het waard is. Het loon van een rijinstructeur is iets onder modaal, maar je krijgt er veel voor terug. De baan is erg divers en sociaal: elke dag ziet er net anders uit, omdat elke leerling een speciale aanpak vereist. Daarnaast is het ook mogelijk om ervoor te kiezen om niet in loondienst te gaan: je kunt ook je eigen rijschool starten. Dit is ideaal als je je eigen baas wilt zijn. Kijk voor meer informatie op https://www.firstt.nl/

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *