Wat is loopbaanbegeleiding?

Heel wat mensen hebben wel al eens gehoord over loopbaanbegeleiding, maar weten niet wat het precies inhoudt. Daar kunnen wij op deze pagina verandering in brengen. Wanneer er sprake is van loopbaanbegeleiding gaat het dan ook in de praktijk eigenlijk om een vorm van coaching of begeleiding. Tijdens deze coaching of begeleiding wordt er in samenspraak met een loopbaancoach voor gekozen om je huidige werksituatie te gaan analyseren. Op die manier kan er dan vervolgens worden bepaald welke richting de persoon uit wil met zijn of haar loopbaan. Heel wat mensen die op een bepaald ogenblik het gevoel hebben vast te zitten en dus niet weten welke richting ze uit willen met hun opleiding kunnen zeker profiteren van de meerwaarde die loopbaanbegeleiding hun kan bieden. Wil je hier graag meer over ontdekken? Lees dan vooral snel verder!

Wat is het precieze doel van loopbaanbegeleiding?

In grote lijnen moet loopbaanbegeleiding er dus voor zorgen dat iemand kan worden geholpen bij het vinden van een nieuwe baan. Hoe kan dat nu echter in de praktijk precies worden gerealiseerd? Zeer eenvoudig. In eerste instantie is het belangrijk dat de persoon in kwestie zich bewust wordt van diens eigen capaciteiten en competenties. Dit is uiteraard van zeer groot belang bij het betreden van de arbeidsmarkt. Dat is echter niet alles. Daarnaast kan er in de praktijk ook worden vastgesteld dat deze begeleiding je kan helpen om te achterhalen wat nu precies jouw belangrijkste doelstellingen zijn voor je professionele carrière.

Het opstellen van een persoonlijk ontwikkelingsplan

Een vast onderdeel van loopbaanbegeleiding is in de praktijk altijd het opstellen van een zogenaamd persoonlijk ontwikkelingsplan. Deze vormt eigenlijk de basis van de ondersteuning die een loopbaancoach jou kan geven. Op deze manier kan er meteen een sterk verbeterde inzetbaarheid binnen de arbeidsmarkt worden gerealiseerd. Bovendien wordt het op deze manier ook een stuk eenvoudiger gemaakt om jouw professionele doelen te kunnen realiseren.

Lees tip:  Opleiding: Coaching

Wat wanneer je het gevoel hebt vastgeroest te zitten in je werk?

Het is absoluut niet juist om zomaar aan te nemen dat de keuze voor loopbaanbegeleiding enkel en alleen interessant is voor mensen die aan het begin staan van hun professionele carrière. Veel mensen worden tegenwoordig dan ook geconfronteerd met een gevoel vastgeroest te zitten in hun huidige werk. Ook in dat geval kan het interessant zijn om een beroep te doen op loopbaancoaching.

BewegingVeroorzakers | Professionele training en coaching.

In bovenstaande situatie kan loopbaanbegeleiding ervoor zorgen dat je in één klap kan rekenen op verschillende voordelen. In eerste instantie zal je loopbaanbegeleider er dan ook voor zorgen dat je op een andere manier naar je huidige werksituatie kan kijken. Mogelijks kan je op die manier terug nieuwe kansen zien waar je eerder geen aandacht aan hebt besteed. Dit maakt duidelijk dat loopbaanbegeleiding niet alleen maar interessant is voor mensen die zich aan het begin van hun professionele carrière bevinden, maar zeker ook voor zij die reeds een bepaald pad hebben gekozen. Wil jij ook graag ontdekken wat loopbaanbegeleiding allemaal voor jou kan betekenen? Dan kan het zeker interessant zijn om een loopbaancoach onder de arm te nemen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *