Omscholen tot mediator

Laat je omscholen tot mediator – een dankbaar beroep

Tegenwoordig hebben veel mensen baat bij een mediator. Het is een dankbaar beroep waarin je bemiddeld tussen conflicten zoals echtscheiding en bedrijfsconflicten. Een mediation opleiding helpt je om veel te leren in dit vak. Je kunt met deze opleiding mediator worden. In de opleiding leer je onder andere goede communicatieve vaardigheden aan zoals gesprekstechnieken en goede luistervaardigheden. Je leert het probleem te erkennen en hier goed op in te spelen zodat beide partijen succesvol een overeenstemming hebben bereikt. Als mediator werk je met cliënten. We spreken van conflicten tijdens heftige situaties. Als beide partijen zelf niet meer in staat zijn het conflict op te lossen wordt een mediator ingeschakeld.

De basis mediationopleiding volgen

Je kunt je laten omscholen of de basisopleiding mediation volgen omdat je graag aan de slag wilt als mediator. Mediator worden is een vak apart en iedereen leert ook zijn eigen stijl te hanteren tijdens de opleiding. Zeker als mensen in het dagelijkse leven makkelijk jouw hulp kunnen gebruiken is mediator worden echt iets voor jou. Je hebt een hart voor andere mensen in jouw omgeving en wilt bijvoorbeeld altijd een ruzie uitpraten en denkt graag in oplossingen in plaats van problemen. Met de opleiding leer jij dit professioneel en vakkundig uit te voeren in de praktijk. Je leert goede technieken om onderliggende conflicten te signaleren en mensen hier bewust op te maken, je leert ook interventies toe te passen, en zorgt dat mensen de kracht hebben akkoord te gaan met een duurzame oplossing.

Lees tip:  Hoe begin je een eigen bedrijf?

Erkend mediator worden

Uiteindelijk kun je met jouw diploma erkend mediator worden en direct aan de slag. De basisopleiding mediaton is maar 6 dagen. Verder krijg je ook nog een dagtraining. De groepen zijn klein waardoor de aandacht makkelijk wordt verdeeld. Je leert alles over het vak als mediator en specialiseert jezelf in een richting. (Bijvoorbeeld echtscheiding, arbeid en rechtszaken) Je krijgt training in de praktijk waar je gesprektechnieken oefent. Zo heb je direct alle vereiste ervaring die nodig is. Je oefent zelf met medestudenten, reflecteert en krijgt goede feedback terug van de mediation docenten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *