"Wonen"

De cursus Wonen is onderdeel van de opleiding Makelaar-Taxateur O.Z. en biedt een uitgebreide inleiding in het werkveld van de makelaar. Zo verbreed je jouw kennis van deze branche en weet je precies wat jouw taken en verantwoordelijkheden als makelaar zijn.

De cursus bestaat uit een aantal onderdelen: 

 • Geschiedenis en organisatie van de makelaardij
  Je maakt kennis met het ontstaan van de makelaardij. Je duikt de geschiedenis in en lert hoe de makelaardij is georganiseerd.
   
 • Taken en functie van de makelaar
  Je verdiept je in de taken en de functie van de makelaar. Je leert welke taken en verantwoordelijkheden de makelaar heeft, en hoe hij deze taken uitvoert.
   
 • Opdracht tot koop of verkoop
  Je verdiept je in het kopen en verkopen van vastgoed. Je leert meer over de verstrekking van de opdracht aan de makelaar, de transacties die tot een koop of verkoop leiden en de werking van subsidies.
   
 • Belastingen
  Waar gehandeld wordt, moet ook belasting worden afgedragen. Je maakt kennis met de verschillende soorten belasting die bij een koop- of verkooptransactie komen kijken en leert hoe je de juiste afdracht berekent.
   
 • Huren
  Naast kopen krijgt een makelaar ook te maken met huur en verhuur. Je verdiept je in de wereld van huren en leert meer over huurbemiddeling, het opstellen van huurcontracten, huurtoeslagen en de huurwetgeving.
   
 • De markten
  Je verkent de verschillende markten waarop de makelaar opereert en je oefent met het opzetten van een marktonderzoek.
   
 • Marketing
  Ook in de makelaardij is marketing een onderdeel van het takenpakket. Niet alleen voor de makelaardij zelf, maar ook de marketing van de verschillende huizen die in de verkoop staan. Je verdiept je in het marketingbeleid en oefent met het opstellen van een marketingstrategie.
   
 • Koopgedrag
  Tenslotte heb je als makelaar ook te maken met kopers. Je verdiept je in het koopgedrag van verschillende partijen. Je leert meer over het consumentengedrag en hoe beslissingen worden genomen.

€ 0.00

Naar de website

Post Author: