Titrimetrie 1: directmetingen (pH, geleidbaarheid, ISE)

Titrimetrie 1: directmetingen (pH, geleidbaarheid, ISE)

Als laboratoriummedewerker maakt u gebruik van directmetingen als pH, geleidbaarheid en Ion- Selectieve-Electroden. Voor een optimale uitvoering van uw werk is een goed begrip van de eigenschappen van dergelijke analysemethoden, instrumenten en elektroden belangrijk. Voldoende kennis van anorganische chemie is daarbij noodzakelijk. In deze cursus wordt antwoord gegeven op vragen als “Waarom functioneert een elektrode niet?” of “Welke elektrode wordt gebruikt voor welke toepassing?”. Deze en veel meer onderwerpen komen uitgebreid aan de orde. De nadruk ligt hierbij op uw werk in de dagelijkse praktijk.

Doelgroep

U bent analist of laboratoriummedewerker en werkzaam op minimaal mbo-niveau. U voert chemische analyses of andere laboratoriumtesten uit en u wilt meer inzicht krijgen in de eigenschappen van reagentia, elektroden en de instrumenten die u daarbij gebruikt. U wilt uw kennis op het gebied van anorganische chemie en specifiek de elektrochemie opfrissen en uitbreiden.

Werkvorm

Theorie en oefenopdrachten wisselen elkaar af. Toepassingen in de laboratoriumpraktijk krijgen veel aandacht. Waar mogelijk gaan wij dieper in op onderwerpen die door de deelnemers vanuit de eigen praktijk worden aangedragen. Avans+ werkt intensief samen met apparatuurleveranciers, die onder andere zorg dragen voor moderne instrumenten.

Resultaat

Na de cursus Titrimetrie 1: directmetingen (pH, geleidbaarheid, ISE) heeft u meer kennis van eigenschappen en bijzonderheden van de elektrochemie. U bent hierdoor beter in staat deze optimaal te benutten. 

€ 645.00

Naar de website

Post Author: