Textuur- en oppervlaktekarakterisering

Textuur- en oppervlaktekarakterisering

In deze cursus maakt u zich belangrijke technieken eigen om de porositeit, dichtheid, poriegrootteverdelingen en het specifiek oppervlak van vaste stoffen te bepalen. Daarnaast leert u verschillende type actieve sites van katalysatoren te karakteriseren.

Doelgroep

U bent operator, analist, laboratoriummanager of -technoloog en bent direct betrokken bij of geïnteresseerd in de karakterisering van deeltjes. De inhoud van de cursus is afgestemd op postbachelorniveau. Door de combinatie van theorie en praktijk is deze echter geschikt voor zowel deelnemers op academisch- als ervaren analisten met mbo- en/of VAPRO-C-niveau.

Werkvorm

De cursus volgt u  bij onze partner Delft Solids Solutions. Door middel van interactieve lezingen leert u de basisprincipes van de belangrijkste technieken. Tussen de verschillende lezingen door zijn er demonstraties van de instrumenten op het eigen laboratorium. Daar is apparatuur van alle belangrijke technieken aanwezig, inclusief instrumenten voor monstervoorbewerking. De nadruk ligt vooral op de praktische toepassingen van de technieken.

Resultaat

Na deze cursus heeft u een goed overzicht van de technieken voor porositeitsbepalingen. U kent de onderliggende principes van de verschillende methoden en kunt de betrouwbaarheid van de meetresultaten goed inschatten.

€ 860.00

Naar de website

Post Author: