Somatische aspecten in het verpleeghuis

SOMATISCHE ASPECTEN IN HET VERPLEEGHUIS

De praktijkverpleegkundige in de langdurige zorg wordt vaak ingezet voorafgaand aan het consult van de arts en daarom heeft u kennis nodig van veel voorkomende ziektebeelden. Deze worden behandeld in de opleiding Somatische aspecten in het verpleeghuis.

DOELGROEP

De opleiding Somatische aspecten in het verpleeghuis is bedoeld voor BIG-geregistreerd verpleegkundigen en gediplomeerd praktijkondersteuners met hbo werk- en denkniveau. U bent werkzaam bij een verpleeghuis, een vergelijkbare zorgomgeving of heeft een ambitie in deze richting. U heeft behoefte aan meer gespecialiseerde kennis op het gebied van somatische aspecten bij (kwetsbare) ouderen in een intramurale setting.

WERKVORM

De opleiding Somatische aspecten in het verpleeghuis is competentiegericht opgezet. Uw eigen werkervaring en die van uw mededeelnemers wordt zoveel mogelijk in het programma geïntegreerd.  Met docenten uit de praktijk, persoonlijke coaching, intervisie, interactieve en innovatieve leermiddelen ondersteunen wij u in het leerproces. U rondt de module af met een kennistoets.

RESULTAAT

U bent in staat om vraagverheldering en triage te doen voor de arts op het gebied van de somatische zorg. U kunt vraagstukken analyseren en bepalen of doorverwijzing noodzakelijk is. U kent de juiste methoden om uw  doorverwijzing te onderbouwen. Als de arts of andere behandelaar (op basis van uw voorwerk) een diagnose heeft gesteld en het behandelplan heeft opgesteld, kunt u mantelzorgers en zorgmedewerkers hierbij betrekken. Waar  nodig rapporteert u zelf in het zorgdossier om de afgesproken acties met de arts in het zorgplan vast te leggen. Mogelijk voert u, in de rol van praktijkverpleegkundige, de gekozen interventies zelf uit.

€ 1700.00

Naar de website

Post Author: