Size Exclusion Chromatography

Size Exclusion Chromatography

Aan de hand van chromatografische en size exclusion principes leert u de juiste condities te kiezen om tot een goede scheiding van polymeren en macromoleculen te komen. U leert hoe u een betrouwbare MWD kunt berekenen. Daarnaast leert u hoe u additionele informatie over polymeersamenstelling (chemische inhomogeniteiten, vertakkingen) kunt verkrijgen. U krijgt tot slot een overzicht van alternatieve technieken voor SEC. De cursus wordt verzorgd in samenwerking met DSM Materials Science Center (DMSC) en gerenommeerde deskundigen uit het vakgebied, m.n. Ab Buijtenhuijs, Huub Bock en Harry Philipsen

Doelgroep

U bent analist en heeft ervaring met chromatografie. U wilt leren hoe u SEC analyses aan polymeren moet opzetten en hoe u de molecuulgewichtsverdeling (MMD) van (co-)polymeren het best kunt uitvoeren.

Werkvorm

Theorie en praktische opdrachten wisselen elkaar voortdurend af. In het laboratorium voert u in kleine groepen experimenten uit op moderne instrumenten onder directe en deskundige begeleiding.

Resultaat

Na het volgen van de opleiding Size Exclusion Chromatography kunt u zelfstandig een SEC- analyse opstarten, uitvoeren en optimaliseren. Ook kunt u een MWD aan de hand van een kalibratielijn berekenen. U heeft een goed overzicht van de voorwaarden om tot een goede SEC- analyse te komen en dit toe te passen in een laboratorium.

 

 

€ 1995.00

Naar de website

Post Author: