Schakelprogramma accountancy, finance en control

Wilt u als afgestudeerde bachelor of master graag als (assistent-)accountant in het MKB of als (assistent) controller gaan werken? Maar mist u de vakkennis, omdat u een niet-financiële opleiding heeft gedaan? Dan biedt de postbacheloropleiding Schakelprogramma accountancy, finance en control u vanaf de eerste dag de benodigde vakkennis, zodat u direct als financial aan de slag kunt. Deze opleiding duurt één jaar. Om toegelaten te kunnen worden tot onze accountancyopleiding (Verkort schakelprogramma oriëntatie MKB) stelt u in deze periode een praktijkportfolio in samenspraak met de opleidingsmanager samen.

Steeds meer MKB-ondernemers verwachten dat hun accountant of controller als adviseur naast hun gaan staan. Nieuwe technologieën maken het mogelijk dat de ondernemer snel beschikt over de cijfers. De moderne accountant-MKB adviseur of controller is de persoon die samen met de ondernemer op basis van de cijfers toekomstplannen maakt. Dat betekent dat u als accountant-MKB adviseur of controller niet alleen moet beschikken over vakkennis om de cijfers te interpreteren, maar vooral ook over vaardigheden om met de ondernemer het gesprek te voeren. Door het behalen van uw bachelor- of WO-opleiding heeft u deze algemene vaardigheden ontwikkelt. En dat maakt dat u, ondanks een niet gerichte vooropleiding, voor accountantskantoren en organisaties een potentieel aantrekkelijke financial bent.

Doelgroep

U heeft een afgeronde bachelor- of WO-opleiding in een niet-financiële richting. En u wilt graag als gecertificeerd accountant AA (MKB adviseur) bij een accountantskantoor of als assistent controller gaan werken. Voor een meer optimale integratie tussen de theorie en praktijk is het hebben van een relevante werkplek een pré.

Werkvorm

In deze opleiding staat kennisoverdracht, gebaseerd op de standaard literatuur, centraal. Daar waar mogelijk wordt aan deelnemers gevraagd om ervaringen uit de eigen praktijk als casuïstiek in te brengen in de opleiding. De docenten zullen er voor zorgen dat de dagelijkse praktijk in de bijeenkomsten wordt geïntegreerd.

Resultaat

Met het diploma Schakelprogramma accountancy, finance en control, in combinatie met uw eerder behaalde hbo of master getuigschrift, verbreedt u uw kansen op de arbeidsmarkt. U heeft basiskennis verkregen op het niveau van de bacheloropleiding Finance & Control (voorheen Bedrijfseconomie), waardoor u er qua kennis een bachelor getuigschrift bij heeft. Met het behalen van uw eerste bachelor- of WO-opleiding heeft u voldoende vaardigheden ontwikkelt, waaronder onderzoekend vermogen. In combinatie met het diploma Schakelprogramma accountancy, finance en control bent u een volwaardige financiële professional.

 

€ 5495.00

Naar de website

Post Author: