Real-time PCR (qPCR)

REAL-TIME PCR

De hoeveelheid DNA in een monster kan tegenwoordig snel worden geanalyseerd met Real-time PCR ook wel kwantitatieve (quantitative) PCR genoemd en wordt afgekort tot qPCR. De vorming van het PCR product wordt bij een qPCR real time (tijdens de PCR reactie) gemeten. Uit de exponentiële fase van de PCR reactie kan de hoeveelheid DNA bepaald worden. Dit vraagt van de analist kennis over en inzicht in de qPCR techniek, zodat een betrouwbare kwantificatie van het DNA in het monster mogelijk is.

Doelgroep

U bent een laboratoriummedewerker met minimaal bachelorniveau. U werkt met PCR-techniek en wilt graag kennis, inzicht in en vaardigheden krijgen voor de dagelijkse qPCR praktijk. U wilt meer inzicht in de werking van de reactiecomponenten, primers en probes en dit kunnen optimaliseren.

Werkvorm

U gaat op het geavanceerde laboratorium van Avansonder begeleiding van een ervaren trainer een qPCR analyse uitvoeren. Hierbij krijgt u de uitleg over de achtergronden van de qPCR met de diverse detectiemethode, optimalisatie en analyse van de resultaten. Hierbij wordt u ook direct het ontwikkelen en bestellen van primers voor uw target DNA duidelijk.

Resultaat

Na deze cursus kunt u de in uw laboratorium gebruikte qPCR techniek  betrouwbaar uitvoeren, waarbij u de juiste detectiemethode weet te selecteren. U kunt de daarbij benodigde primers voor uw target DNA zelfstandig ontwerpen en bestellen. U bent in staat zelfstandig het DNA in uw monster te kwantificeren.

€ 1530.00

Naar de website

Post Author: