Powders and granules: physical properties and behavior

Powders and granules: physical properties and behaviour

Het verwerken van poeders en granulaten, ook wel stortgoedtechnologie genoemd, is van groot belang voor verschillende takken van industrie, zoals de chemie, farmacie, coating-, voedingsmiddelen- en diervoederindustrie. U leert verschillende technieken om het gedrag van bulkpoeder te karakteriseren en te testen en verband te leggen tussen poeder- en fysische eigenschappen. Ook leert u hoe u poedereigenschappen kunt veranderen, zodat de performance in applicaties kan worden aangepast.

Doelgroep

U bent procestechnoloog, werktuigbouwkundige of chemicus met een universitaire of hbo- opleiding en u werkt in een sector waarin vaste stoffen geproduceerd of verwerkt worden. Bent u een operator, analist of vanuit een andere achtergrond geïnteresseerd, dan is deze cursus ook geschikt voor u.

Werkvorm

De cursus wordt gegeven op de locatie van Delft Solids Solutions te Wateringen, waar een uitgebreid ingericht laboratorium is. Tussen de verschillende lezingen door zijn er korte demonstraties in het laboratorium waar u alle technieken ook in werking kunt zien.

Deze cursus wordt gegeven in het Engels.

Resultaat

Na het volgen van deze cursus heeft u inzicht in de basisconcepten van processen en meettechnieken waarin poeders en granulaten een rol spelen. U kunt een proces zo ontwerpen of wijzigen dat het optimaal is ingericht om producten te produceren met de gewenste eigenschappen. Aan de hand van veel praktijkvoorbeelden krijgt u een uitgebreid inzicht in hoe de poeder- en granulaateigenschappen bepalend kunnen zijn voor de eindapplicatie en hoe u deze kunt veranderen.

€ 1475.00

Naar de website

Post Author: