Polymeerkarakterisering met HPLC-, SEC- en MS-technieken

Polymeerkarakterisering met HPLC-, SEC- en MS-technieken

In deze cursus leert u alles over geavanceerde detectiemethoden in combinatie met Size Exclusion Chromatografie (SEC) voor de bepaling van de grootte, de structuur en de molecuulgewichten van synthetische polymeren en macromoleculen. Als scheidingmethode maakt u kennis met interactiechromatografie (gradiëntelutie en kritische chromatografie). Daarbij wordt speciale aandacht gegeven aan de karakterisering van synthetische co-polymeren. Aan de detectiekant komen Matrix Assisted Laser Desorption Ionisation (MALDI)-MS en Electrospray (ESI)-MS aan de orde. De cursus wordt verzorgd in samenwerking met DSM Materials Science Center (DMSC) en gerenommeerde deskundigen uit het vakgebied, m.n. Ab Buijtenhuijs, Huub Bock en Harry Philipsen

Doelgroep

U bent analyticus en heeft ervaring met chromatografie. U bent geïnteresseerd in analyses van synthetische polymeren. U wilt meer weten over de bepaling van absolute molecuulgewichtsverdelingen en vertakkingen door het gebruik van lichtverstrooiings- en viscositeitsdetectoren (“triple”-detectie). Daarnaast wilt u leren hoe karakteristieken als chemische samenstellingsverdeling en eindgroep-functionaliteitsverdeling van complexe, synthetische (co)polymeersystemen bepaald kunnen worden.

Werkvorm

Theorie en praktische oefeningen wisselen elkaar voortdurend af. U krijgt een indruk van de praktische werking van de behandelde technieken met demonstraties en rondleidingen. Dat gebeurt in ons het laboratorium, dat voorzien is van de modernste instrumenten. Tijdens de cursus krijgt u een uitgebreide documentatiemap met de hand-outs van alle presentaties.

Resultaat

Na het volgen van de cursus Polymeerkarakterisering met HPLC-, SEC- en MS-technieken kunt beoordelen welke chromatografische en/of massaspectrometrische technieken het best toepasbaar zijn voor een specifiek vraagstuk. U bent bekend met de principes, de mogelijkheden en de beperkingen van deze technieken. Ook kunt u zelfstandig een eerste experimentele opzet maken in uw laboratorium.

€ 1995.00

Naar de website

Post Author: