Persoonlijke Financiële Planning (FFP)

Persoonlijke Financiële Planning (FFP)

Als financieel planner geeft u particuliere klanten, ondernemers en/of directeur-grootaandeelhouders (dga’s) inzicht in hun inkomens- en vermogensstructuur. Ook geeft u advies over hun persoonlijke financiële planning. De opleiding Persoonlijke Financiële Planning (FFP) leidt u op tot gecertificeerd lid van de Federatie Financieel Planners. Met de titel FFP achter uw naam levert u aantoonbare kwaliteit. De certificering FFP is een uitgelezen mogelijkheid om op basis van uurtarief te (gaan) adviseren.

FFP-examen

De opleiding Persoonlijke Financiële Planning (FFP) is uiteraard afgestemd op de leerdoelen van de FFP. Onze aanpak en intensieve trainingsdagen zorgen voor een beduidend hogere slagingskans voor het FFP-examen. Heeft u de opleiding Persoonlijke Financiële Planning (FFP) al gevolgd, maar bent u nog niet geslaagd voor het FFP-examen? Dan hoeft u alleen de examentraining te volgen.

Doelgroep

U bent financieel adviseur en denkt en werkt op minimaal hbo-niveau. U heeft affiniteit met ondernemers/dga’s en beschikt over uitstekende communicatieve technieken en adviesvaardigheden. Complexe financiële vraagstukken vindt u een uitdaging.

Werkvorm

Thuis bestudeert u de theorie die u tijdens de colleges verwerkt in praktijkopdrachten. U deelt kennis en ervaringen met mededeelnemers. Ervaren docenten begeleiden u in het leerproces. U ontvangt per college de casusuitwerkingen en een kopie van de gepresenteerde sheets. Ook syllabi, boeken en FFP-oefenexamenvragen staan tot uw beschikking.

U sluit de 6 modules af met een toets. Het gemiddelde cijfer van die toetsen weegt mee in uw eindcijfer voor het Avans+-examen. Dit examen is een uitstekende manier om uw kennis te toetsen en een goede voorbereiding op het FFP-examen. Als u een onvoldoende haalt voor een tussentijdse toets of het Avans+-examen, krijgt u één kosteloze herkansing.

Als voorbereiding op het FFP-examen kunt u deelnemen aan de assessmenttraining, adviesvaardigheidstraining en de flextoetstraining.

Resultaat

Na deze opleiding kunt u een inkomens- en vermogensstructurering voor uw klant uitvoeren. U kunt hem goed adviseren en schakelt op tijd de juiste financieel specialist in. U kent de verschillende aandachtsgebieden van financiële planning als geen ander. Of het nu gaat om een particuliere klant, een zelfstandig ondernemer of een dga.

Na het behalen van het diploma, bent u gediplomeerd Persoonlijk Financieel Planner (FFP) en hiermee bent u gerechtigd zich in te schrijven in het FP-register. U kunt gebruikmaken van de titel gediplomeerd Financieel Planner, met gebruikmaking van de bijbehorende banners en logo.

€ 3595.00

Naar de website

Post Author: