Ouderenzorg

Module Ouderenzorg

De module Ouderenzorg geeft u inzicht in het verouderingsproces van mensen en de behandeling van kwetsbare ouderen in hun thuissituatie. Tijdens deze opleiding ouderenzorg komen de medische aspecten aan bod die nodig zijn om goed inzicht te krijgen in de gezondheidsproblemen bij ouderen. Zo kunt u als PVK, POH-ouderenzorg of wijkverpleegkundige de juiste zorg (laten) verlenen.

Doelgroep

U heeft een hbo denk- en werkniveau en bent werkzaam in de eerstelijnszorg, bijvoorbeeld als praktijkverpleegkundige of praktijkondersteuner ouderenzorg, casemanager ouderenzorg of wijkverpleegkundige. U wilt uw kennis over kwetsbare ouderen vergroten.

Toelatingsassesment opleiding ouderenzorg

Heeft u niet het juiste opleidingsniveau en wilt u toch deelnemen? Dan dient u een toelatingsassessment te doen. Lees meer over dit assessment of neem contact op met de opleidingsmanager voor een persoonlijk en vrijblijvend advies.

Werkvorm

Deze ouderenzorg opleiding is competentiegericht opgezet. Uw eigen werkervaring en die van de andere deelnemers wordt zo veel mogelijk in het programma geïntegreerd. We ondersteunen u in het leerproces met docenten uit de praktijk, persoonlijke coaching, intervisie en interactieve en innovatieve leermiddelen.

Complexe zorgvragen PVK, POH ouderenzorg of wijkverpleegkundige

Bij kwetsbare ouderen krijgt u als PVK, POH ouderenzorg of wijkverpleegkundige te maken met complexe zorgvragen. Zeer complexe en multidisciplinaire zorg wordt geleverd in het verpleeghuis. We nodigen u dan ook uit om daar een kijkje te nemen. U sluit deze opleiding ouderenzorg af met een eindopdracht.

Resultaat

Na deze ouderenzorg opleiding kunt u als PVK, POH ouderenzorg of wijkverpleegkundige kwetsbare ouderen herkennen en bekijkt verschillende ziektebeelden bij ouderen vanuit diverse perspectieven. U herkent signalen en kunt vervolgens op een effectieve manier de juiste zorg in kaart brengen en inzetten. U kent de meest voorkomende geriatrische ziektebeelden in de eerste lijn en optimaliseert de zorg voor de cliënt door ook de draagkracht en draaglast van de mantelzorg te analyseren. U herkent de signalen van ouderenmishandeling en handelt op de juiste manier bij vermoedens hiervan.

€ 2095.00

Naar de website

Post Author: ifonhof

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *