Middle management

Middle management

De middle manager vervult een zeer belangrijke rol binnen de organisatie. Hij vormt immers de schakel tussen de directie en de medewerkers op de werkvloer. Deze bijzondere positie vraagt dus kennis van het uitvoerende werk én inzicht in de strategische, organisatorische en financiële aspecten van de onderneming.

Middle management opleiding als fundament

De Middle management opleiding vormt het fundament van uw succes als manager. U maakt kennis met de drie-eenheid omgeving, organisatie en processen, en leert zo de basisprincipes van management. Daarnaast versterkt u de vaardigheden die essentieel zijn om als leidinggevende succesvol te functioneren en uzelf verder te ontwikkelen. Hierdoor wordt u effectiever in uw rol als verbindende schakel en leert u succesvol sturing te geven aan de bedrijfsonderdelen waarvoor u verantwoordelijk bent. Ook leert u hoe u financiële informatie effectief kunt gebruiken om uw doelstellingen beter te bereiken.

Doelgroep

U heeft of ambieert een leidinggevende of coördinerende functie. U werkt minimaal op hbo-niveau en heeft een vooropleiding op ten minste mbo-niveau. Ook heeft u enkele jaren werkervaring. U wilt uw managementkennis en -vaardigheden graag verbeteren. Het maakt voor deze cursus middle management niet uit in welke sector u werkzaam bent.

Werkvorm

U doorloopt tijdens de opleiding Middle Management verschillende modules. In alle modules staat uw eigen praktijk centraal. U werkt aan casuïstiek, bestudeert de literatuur en deelt uw kennis en ervaring met de docent en andere deelnemers.

Opdracht voor uw eigen organisatie

Tijdens de modules Organisatiekunde en Financieel management werkt u aan een opdracht voor uw eigen organisatie. U analyseert een vraagstuk waar u in uw functie mee te maken heeft en komt tot een verbetervoorstel. Dit verbetervoorstel kunt u direct toepassingen binnen uw organisatie.

Mondeling examen

Gedurende de module Persoonlijke effectiviteit en leiderschapsvaardigheden oefent u effectief leiding te geven aan een team. U werkt vanuit een persoonlijk leerdoel en u versterkt daarbij uw eigen vaardigheden. In uw logboek reflecteert u op uw persoonlijke leerdoelen en op uw ervaring met verschillende gesprekstechnieken. De diverse gesprekken voert u tijdens rollenspellen met een trainingsacteur. Deze acteur is ook uw gesprekspersoon tijdens het mondeling examen van deze module.

Resultaat

Na de Middle management opleiding heeft u als beginnend leidinggevende een brede, integrale kijk op managementvraagstukken. Hierdoor begrijpt u uw organisatie, en de rol die u daarin speelt, beter dan voorheen. Uw persoonlijke effectiviteit en uw communicatieve vaardigheden zijn sterk verbeterd en u doet uw voordeel met de financiële informatie waarover u beschikt.

€ 4094.00

Naar de website

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *