Management en bedrijfskunde

Management en bedrijfskunde

De vraagstukken waar managers en adviseurs zich mee bezighouden, worden steeds complexer en vragen om een organisatiebrede aanpak. Van u als (toekomstig) manager wordt verwacht dat u het geheel overziet en alle vraagstukken vanuit een helikopterview kunt benaderen.

Bedrijfskunde vanuit visie en strategie

In de opleiding Management en bedrijfskunde leert u op tactisch niveau met deze bedrijfskundige vraagstukken om te gaan. U leert vanuit een duidelijke visie en strategie op een inspirerende manier invulling te geven aan uw rol als leidinggevende. U vertaalt de strategie van de organisatie naar concreet beleid voor uw afdeling.

Resultaatgericht werken dankzij opleiding bedrijfskunde deeltijd

Door uw gedegen bedrijfskundige basiskennis bent u in staat complexe organisatieproblemen te analyseren. U gaat projectmatig te werk en richt uw bedrijfsprocessen efficiënter en doelmatiger in; u bent dus meer resultaatgericht bezig. Daarbij verbetert u de kwaliteit, u stuurt op en met de juiste managementrapportages en kunt bovendien adequaat anticiperen op veranderende omstandigheden. Bij organisatieveranderingen zijn uw coachende vaardigheden en succesvolle regievoering van cruciaal belang.

De opleiding Management en bedrijfskunde deeltijd bestaat uit 2 postbacheloropleidingen op het gebied van bedrijfskundig management: Bedrijfskunde basis (leerjaar 1) en Bedrijfskunde verdieping (leerjaar 2). De basisopleiding Bedrijfskunde en de verdiepende opleidingen Bedrijfskunde zijn ook afzonderlijk te volgen.

Doelgroep

U denkt en werkt minimaal op hbo-niveau en u heeft ten minste 3 jaar werkervaring. U bent ambitieus en wilt uzelf verder ontwikkelen op het gebied van bedrijfskundige en managementvraagstukken. Het maakt voor deze deeltijd bedrijfskunde opleiding niet uit in welke sector of branche u werkzaam bent.

Heeft u niet het juiste opleidingsniveau en wilt u toch deelnemen? Dan dient u een toelatingsassessment te doen. Lees meer over dit assessment of neem contact op met de opleidingsmanager voor een persoonlijk en vrijblijvend advies.

Werkvorm

U doorloopt tijdens deze deeltijd bedrijfskunde opleiding 4 blokken. Deze blokken bestaan uit verschillende inhoudelijke modules, bijvoorbeeld procesanalyse. U werkt aan casuïstiek, maakt opdrachten en bestudeert de literatuur, waarbij u intensief door onze docenten wordt begeleid. Iedere inhoudelijke module sluit u af met een korte digitale toets waarin u laat zien dat u de theorie beheerst. Vervolgens sluit u het blok af met het opleveren van een businessproject waarin u het geleerde toepast op een vraagstuk uit uw eigen organisatie. Het resultaat van uw businessproject presenteert u aan uw docent(en), de andere deelnemers en aan de opdrachtgever(s) binnen uw eigen organisatie. Zo leidt uw persoonlijke ontwikkeling tot aantoonbare resultaten.

Resultaat

Na de opleiding Management en bedrijfskunde deeltijd bent u een bedrijfskundig professional die organisatievraagstukken kan analyseren en oplossen. Ook weet u op een effectieve manier veranderingen te implementeren. U kunt verbeter- en verandertrajecten initiëren en coördineren, binnen uw team, uw afdeling en uw organisatie. Dankzij uw kennis en inzicht bent u een gesprekspartner op managementniveau, binnen en buiten uw organisatie. Ook kunt u het management adviseren en overtuigen.

U weet uw persoonlijke leiderschapsstijl op een effectieve manier in te zetten en u weet draagvlak te creëren voor uw visie en werkwijze. Binnen uw organisatie kunt u op deze manier steeds meer bedrijfskundige inzichten implementeren die u en uw organisatie verder brengen en een antwoord bieden op de huidige ontwikkelingen. U levert een aantoonbare bijdrage aan het optimaliseren van de bedrijfsvoering en het realiseren van organisatiedoelstellingen.

€ 12480.00

Naar de website

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *