Kunstgeschiedenis

Kunst verrijkt het leven! En helemaal wanneer je beschikt over de juiste kennis en achtergrondinformatie om de verschillende kunstschatten in de tijd te kunnen plaatsen. Laat je opnieuw inspireren door de verschillende vormen en periodes in de kunst!

De erkende cursus bestaat uit een aantal verschillende onderdelen:

 • Kunst- en bouwstijlen
  Je maakt kennis met de verschillende kunst- en bouwstijlen uit het heden en het verleden.

 • Schilderkunst, beeldhouwkunst en architectuur
  Je bekijkt een aantal kunstvormen van dichtbij: de schilderkunst, de beeldhouwkunst en architectuur. Je leert hoe deze kunstvormen zich in de loop van de tijd hebben ontwikkeld.
 • Belangrijke beeldend kunstenaars en architecten
  Je maakt kennis met een aantal grote namen in de wereld van kunst en architectuur: Michelangelo, Albrecht Dürer, Rembrandt, Antoine Watteau, Balthasar Neumann, William Turner, Claude Monet, Auguste Rodin, Pablo Picasso en Gerhard Richter.
 • Belangrijke bouwwerken
  Je bekijkt belangrijke bouwwerken uit diverse periodes: het Parthenon in Athene, de Sint Pieter in Rome, Raffael, de Sixtijnse Madonna, Andreas Schlüter, Pablo Picasso en zijn Guernica.
 • Cultuurgeschiedenis
  Je verdiept je in de cultuur die onder de verschillende vormen van kunst schuilgaat. Je leert wat de beleving van die tijd was, waaraan de kunst zijn inspiratie heeft ontleend.
 • Feitenkennis
  Tenslotte doe je wat kennis van feiten op en leer je onder andere de juiste benamingen van de verschillende vormen van kunst, bouwstijlen en periodes kennen.

€ 0.00

Naar de website

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *