Interpretatie van LC-Ms (-MS) massaspectra

Interpretatie van LC-Ms (-MS) massaspectra

Gecombineerde vloeistofchromatografie en massaspectrometrie (LC-MS) is een onmisbaar hulpmiddel bij kwalitatieve en kwantitatieve analyses van componenten. Met deze cursus verdiept u zich in de fragmentatie van even-elektronionen. U leert systematisch LC-MS-MS massaspectra van ge(de)protoneerde moleculen – verkregen met elektrospray ionisatie (ESI) of atmosferische druk chemische ionisatie (APCI) – te interpreteren.

Doelgroep

U bent (hoofd)analist of medewerker op bachelorniveau. U werkt met LC-MS binnen een farmaceutische, biomedische of klinisch chemische omgeving. Of op een milieulaboratorium of binnen de levensmiddelenindustrie. U beschikt over een goede basiskennis van organische chemie. Dit is onontbeerlijk en wordt vereist.

Werkvorm

Via interactieve lezingen leert u alles over fragmentatiereacties van even-elektronionen en spectruminterpretatie. De theorie wordt zeer regelmatig geoefend met relevante spectruminterpretatie opdrachten. U krijgt veel ruimte om vragen te stellen.

Resultaat

Na afloop heeft u een beter begrip van de fragmentatie van even-elektron ionen gegenereerd met ESI of APCI. Dat helpt u bij het oplossen van confirmatie- en identificatieproblemen in LC-MS analyses. U kunt eenvoudige en licht complexe massaspectra interpreteren.

 

€ 1890.00

Naar de website

Post Author: