ICP-MS spectrometrie

ICP-MS spectrometrie

Principes, interpretatie, instrumentatie en praktijkoefeningen vormen de basis van deze cursus. ICP-MS is een relatief nieuwe, complexe techniek voor elementanalyse op (zeer) lage concentratieniveaus. U krijgt de theorie aangeboden, maar u leert ook analyses uitvoeren en resultaten beoordelen. Aandacht voor optimalisatie, diverse applicaties en mogelijke storingen maakt de cursus ICP-MS spectrometrie compleet. Deze cursus wordt gegeven aan de Universiteit Gent.

Doelgroep

U bent medewerker of hoofd van een laboratorium en heeft al enige ervaring met atoomspectroscopie. Uw laboratorium heeft recentelijk ICP-MS-apparatuur aangekocht of overweegt de aankoop ervan. Of u werkt al enige tijd met ICP-MS, maar wilt nader inzicht krijgen in de werkingsprincipes, het gebruik van alternatieve monsterintroductiesystemen en de oorzaak van interferenties. Sectoren waar ICP-MS wordt toegepast zijn: milieu, voedingsmiddelen, (bio)medisch, de chemische industrie en geologie.

Werkvorm

Theorie en praktijk wisselen elkaar op een prettige manier af. Bij de praktische oefeningen werkt u in kleine groepjes. Zo deelt u kennis en ervaringen met deelnemers van andere laboratoria. U krijgt optimale begeleiding bij de uitvoering van de experimenten.

Resultaat

Na afronding van de cursus ICP-MS spectrometrie kunt u zelfstandig ICP-MS-analyses uitvoeren en de resultaten beoordelen.

€ 2060.00

Naar de website

Post Author: